Mainos

Sony Ericsson ylitti markkinaodotukset

Sony Ericssonilta odotettiin kymmenen prosenttia alhaisempaa tulosta.

Maailman viidenneksi suurimman kännykkäyhtiön Sony Ericssonin tulos ylitti markkinaodotukset. Tulos ennen veroja ylitti tammi-maaliskuussa 150 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli vain 70 miljoonaa euroa.

Markkinoilta Sony Ericssonilta odotettiin kymmenen prosenttia alhaisempaa tulosta. Yhtiön kahden miljardin euron liikevaihto oli myöskin ennusteita korkeampi.

Japanilais-ruotsalainen yhtiö kertoi myyneensä ensimmäisellä vuosineljänneksellä 13,3 miljoonaa matkapuhelinta, mikä oli 40 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Puhelinten keskihinta asettui 149 euroon, mutta yhtiö ei usko keskihinnan enää jatkavan nousua.

Luku on kuitenkin selvästi korkeampi kuin Nokian tiistaina julkistama 103 euron keskihinta.

Sony Ericsson hilasi ylöspäin ennustettaan tämän vuoden puhelinmyynnistä. Yhtiön arvion mukaan kaupaksi menee yli 900 miljoonaa matkaviestintä, kun aiempi arvio oli 860 miljoonaa.

Sony Ericsson julkisti isoista kännykkäyhtiöistä tulostietonsa ensimmäisenä. Markkinoiden kolmonen Samsung kertoo tuloksestaan huomenna. Markkinakakkonen Motorola on vuorossa ensi tiistaina ja ykkönen Nokia ensi viikon torstaina.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.