Mainos

Sony Ericsson vähentää noin 2000 työpaikkaa

Matkapuhelinvalmistaja Sony Ericsson vähentää yhteensä noin 2000 työpaikkaa. Lukuun sisältyy alihankkijoiden määrän vähentäminen. Vähennyksillä yhtiö tavoittelee noin 300 miljoonan euron vuotuisia säästöjä.

Sony Ericsson myi huhti-kesäkuussa 24,4 miljoonaa puhelinta, mikä on puoli miljoonaa puhelinta vähemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Myytyjen puhelinten keskihinta putosi 116 euroon, kun vuosi sitten se oli 125 euroa.

Huhti-kesäkuussa yhtiön liikevaihto laski 2,8 miljardiin euroon vuoden takaisesta 3,1 miljardista. Voitto ennen veroja oli huhti-kesäkuussa 8 miljoonaa euroa. Vuosi sitten samaan aikaan se oli 327 miljoonaa euroa.

Yhtiön liiketappio huhti-kesäkuussa oli kaksi miljoonaa euroa vuoden takaiseen 315 miljoonan euron voittoon verrattuna.

Sony Ericsson antoi kolme viikkoa sitten tulosvaroituksen, jossa se arvioi tuloksensa ennen veroja jäävän nollan tuntumaan.

Tulosta on yhtiön mukaan heikentänyt etenkin keskihintaisten ja kalliimpien puhelinmallien kysynnän hiipuminen.

Sony Ericsson arvioi markkinaosuudekseen noin kahdeksan prosenttia. Yhtiö arvelee, että puhelinten myynti kasvaa tänä vuonna noin 10 prosenttia samalla kun niiden keskihinnat tippuvat. Yhtiö otaksuu haastavan markkinatilanteen jatkuvan ainakin tämän vuoden loppuun saakka.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.