Mainos

Sony BMG poistaa viruksille altistavan suojauksen

Musiikkiyhtiön cd-levyjen kopiosuojauksessa on havaittu tietoturva-aukko. Sony BMG tarjoaa myös verkkosivuillaan ohjelman, jolla haitallisen piilo-ohjelman voi poistaa kotikoneeltaan.

Musiikkiyhtiö Sony BMG on ilmoittanut lopettavansa kiisteltyjen, kopiosuojattujen cd-levyjen valmistamisen. Levy-yhtiön Yhdysvalloissa myymien cd-levyjen kopiosuojauksessa on havaittu tietoturva-aukko, joka altistaa kotitietokoneet viruksille.

Levy-yhtiön mukaan päätös tuli "varotoimenpiteenä" sen jälkeen, kun ensimmäiset hakkerit yrittivät hyödyntää tietoturva-aukkoa torstaina lähettämällä valtavan määrän viruksen sisältävää roskasähköpostia.

Ohjelma aukeaa ainoastaan pc-tietokoneilla, ei esimerkiksi cd-soittimissa. Kun cd-levyä soitetaan Windowsin kautta, levy avaa automaattisesti laitonta kopiointia estävän ohjelman, joka valvoo kuinka monta kopiota levystä tehdään ja lähettää tiedot levy-yhtiöön internetin välityksellä. Tähän käytetään ns. rootkit-tekniikkaa, joka piilottaa ohjelman tietokoneelle, ja samalla altistaa koneen virushyökkäyksille.

Sony BMG tarjoaa verkkosivuillaan ohjelman, jolla haitallisen piilo-ohjelman saa poistettua kotikoneeltaan. Yhdysvalloissa on kuitenkin jo nostettu useita kanteita levy-yhtiöjättiä vastaan.

Levy-yhtiö ei ole paljastanut, kuinka paljon levyjä tai mitkä niistä sisältävät rootkit-ohjelman. Internettietojen mukaan kyseessä olisivat ainakin Celine Dionin ja Sarah McLachlanin uusimmat äänitteet. Rootkit-tekniikka on tiettävästi ainakin 20 artistin levyllä.

Asia tuli ensimmäisen kerran julkisuuteen 31. lokakuuta, kun Windows-asiantuntija paljasti levyjen tietoturva-aukon.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.