Mainos

Sony BMG korvaa miljoonia cd-levyjä

Viruksille altistavan kopiosuojausohjelman sisältämät cd-levyt vedetään markkinoilta, ja jo ostetut levyt voi vaihtaa uusiin. Sony aikoo myös julkaista poisto-ohjelman kopiosuojaukselle.

Musiikkiyhtiö Sony BMG on ilmoittanut aikovansa vetää markkinoilta cd-levyt, joiden kopiosuojaukset altistavat kotitietokoneet viruksille. Samalla yhtiö kertoi myös vaihtavansa kuluitta jo ostetut virheellisellä ohjelmalla kopiosuojatut levyt suojaamattomiin.

Sony aikoo myös julkaista poisto-ohjelman cd-levyjen kopiosuojaukselle. Ohjelmalla kuluttajat voivat turvallisesti poistaa cd-levyiltä tietokoneelle tietoturva-aukon aiheuttavan XCP-suojauksen. Ohjelma julkaistaan lähiaikoina internetosoitteessa http://cp.sonybmg.com/xcp.

Samasta osoitteesta on jo saatavissa ohjelmistopäivitys, joka poistaa suojauksessa olleet tietoturva-aukot.

Levy-yhtiön Yhdysvalloissa myymien cd-levyjen kopiosuojauksessa havaittiin kuun alussa tietoturva-aukko, joka altistaa kotitietokoneet viruksille.

Ensimmäiset hakkerit yrittivät hyödyntää tietoturva-aukkoa viime viikolla, minkä jälkeen yhtiö lopetti kyseisellä suojaustekniikalla varustettujen levyjen valmistamisen. Tuore ilmoitus levyjen korvaamisesta ja markkinoilta vetämisestä perustui Sony BMG:n mukaan "kuluttajien huoleen".

Osassa Sony BMG:n cd-levyjä on käytetty ns. XCP-kopiosuojatekniikkaa, joka muuttaa tietokoneen asetuksia siten, että tietokone altistuu tuhoisille viruksille.

Sony BMG:n mukaan XCP-tekniikkaa on käytetty noin 4,7 miljoonassa cd-levyssä, joista noin puolet on ehditty jo myydä kuluttajille. Suojaustekniikka on ollut käytössä 49 artistin levyllä, esimerkiksi Celine Dionin ja Sarah McLachlanin uusimmilla äänitteillä. Euroopassa julkaistuissa levyissä suojausta ei ole, mutta kuluttajat ja yksittäiset tukkurit ovat voineet tuoda yhdysvaltalaislevyjä Suomeen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja