Mainos

Sonkajärven "pihasutta" ei saatu ammuttua

Sonkajärvellä Itä-Suomessa ei tänään onnistuttu ampumaan sutta, joka on kolmen viime viikon aikana tullut ihmisten pihoihin. Jos susi jatkaa vierailujaan, se ammutaan lumipeitteen laskeuduttua maahan.

Susi on liikkunut Sonkajärven taajaman tuntumassa viimeiset kolme viikkoa. Viimeisin näköhavainto eläimestä oli perjantai-iltapäivältä, jolloin eläin oli Sonkajärven keskustassa niin sanotulla huoltamokylmäasemalla.

Poisto-operaatio oli poliisijohtoinen operaatio. Mukana oli 21 metsästäjää.

Susi on pienikokoinen ja se kulki päivän aikana asutusten läheltä ja muun muassa isojen peltoaukeiden yli. Eläimen käyttäytyminen osoittaa, että sen ihmisarkuus on heikentynyt. Eläin myös nähtiin päivän aikana useaan otteeseen, mutta sitä ei päästy ampumaan.

Eläin löydettiin aamulla makuulta, josta lähimpiin taloihin oli vain noin 200 metriä.  

Poliisi toivoo, että poisto-operaatioyritys olisi edes jollakin tasolla palauttanut eläimen ihmisarkuuden. Mikäli eläin kuitenkin jatkaa pihakäyntejä ja maassa on riittävä lumipeite, poliisi toistaa operaation.

Poliisi myös toivoo alueen asukkailta jatkossakin tietoja kaikista pihakäynneistä, mahdollisista koti- ja tuotantoeläinvahingoista tai tilanteista, joissa susi on käyttäytynyt lajille epätyypillisesti.

Pihakäynneistä ilmoitukset tulee tehdä alueen petoyhdyshenkilöiden tai poliisin eräyhdyshenkilöiden kautta - ei hätäkeskuksen (112) kautta.

Toistaiseksi alueelta poliisille ei ole ilmoitettu koti- tai tuotaneläinvahingoista. Eläimet kannattaa mahdollisuuksien mukaan siirtää kuitenkin yön ajaksi sisätiloihin.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.