Mainos

Sonkajärven ampujaksi epäilty kiinni

Poliisi on saanut kiinni aikaisemmin päivällä Raahessa etsityn miehen.

Sonkajärven ampujaksi epäilty mies löytyi vihjeen perusteella Pyhäjoen Parhalahdella huvilasta. Mies pakeni poliisin tullessa paikalle. Lyhyen takaa-ajon jälkeen hänet saatiin kiinni poliisikoiraa apuna käyttäen.

Poliisin mukaan vielä ei tiedetä, onko kiinniotettu parin viikon takaisesta Sonkajärven ammuskelusta epäilty. Mies on ulkomaalainen ja iältään noin 20-25-vuotias. Poliisi aloittaa miehen kuulustelemisen aamulla.

Poliisi on etsinyt miestä koko eilisen päivän Raahen alueelta. Poliisi tarkasti rakennuksia, jossa miehen epäiltiin majailleen.

Eilen iltapäivällä poliisi löysi Rautaruukin tehdasalueelta miehelle kuuluneen rinkan, josta löytyi muun muassa varastettua lihaa, vaatteita, makuupussi, ruokailuvälineitä ja kymmeniä kiväärin patruunoita. Rinkassa oli myös kivääri.

Nuorehkoa ulkomaalaista miestä on etsitty aiemmin tiiviisti Pohjois-Savosta Sonkajärveltä ja Kainuusta parin viikon takaisen ammuskelun takia. Kukaan ei tuolloin loukkaantunut ammuskelussa.

Raahen poliisi tutkii nyt kuutta viime päivinä tapahtunutta rikosta, joiden epäillään liittyvän toisiinsa. Tekijä on vienyt mukanaan muun muassa kaksi asetta ja niihin kuuluvia patruunoita. Yhdestä pakastimesta on hävinnyt noin sata pullaa. Tekijä on liikkunut mönkijällä ja mopolla, jotka hän on anastanut. Raahen poliisi pitää mahdollisena, että rikoksiin on syyllistynyt Sonkajärven ammuskelusta etsitty mies.

Sonkajärvellä outoja ammuskeluja

Poliisi aloitti tämän kuun alussa Pohjois-Savossa laajat etsinnät löytääkseen oudon ammuskelijan.

Miehen epäillään ampuneen haulikolla useita kertoja Sonkajärven alueella. Ammuskelupaikalta oli löydetty rikki ammuttu maastoauto, ja myös läheisellä junaradalla oli ammuskeltu ratamerkkejä.

Mies ei ole uhannut väkivallalla ihmisiä, mutta etsintöjen aikana poliisi on pitänyt miestä käytökseltään arvaamattomana, koska hänellä on mukanaan ampuma-ase.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.