Mainos

Sonia Gandhi mukaan politiikkaan

Sonia Gandhi, Intian entisen pääministerin Rajiv Gandhin leski, sanoi maanantaina kampanjoivansa Intian Kongressipuolueen riveissä ensi vuoden vaaleissa. Asiasta kertoi Gandhin sihteeri.

Gandhia pyysi vaalikampanjaan Kongressipuolueen johtaja Sitaram Kesri. Gandhilla ei ole poliittista kokemusta, mutta sen sijaan valtava kannatus Gandhin hallitsijasuvun jäsenenä.

Asiantuntijoiden mukaan Gandhi saattaa lisätä Kongressipuolueen kannatusta huomattavasti. Puolueen jäsenien mielestä Gandhilla on karismaa herättämään henkiin puolue, jonka kannatus on ollut laskussa 80-luvun alkupuolelta lähtien.

Kongressipuolue on hallinnut Intiaa lähes neljän vuosikymmenen ajan, mutta se kilpailee nyt tiiviisti hindulaisen ja kansallismielisen Bharatiya Janata -puolueen (BJP) kanssa. Molemmat puolueet havittelevat paikkaa uuden yhteishallituksen johdossa.

Tuoreen mielipidetiedustelun mukaan BJP on vahvassa nousussa. Puolueelle ja sen liittolaisille povataan noin 234-249 paikkaa Intian 545-paikkaisessa parlamentin alahuoneessa. Kannatus ei kuitenkaan yltäne enemmistöasemaan vaadittavaan 272 paikkaan. Kongressipuolue tulee mielipidetiedustelun mukaan kakkoseksi, mutta vain noin 150-165 edustajapaikalla.

Kongressipuolue kärsi musertavimman vaalitappionsa vuonna 1996, viisi vuotta sen jälkeen kun Sonia Gandhin mies murhattiin. Murhan tutkimukset ovat osaltaan olleet johtamassa uusien vaalien järjestämiseen.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.