Mainos

Sonerasta yhä myyntihuhuja

Brittiläinen talouslehti Financial Times (FT) on edelleen sitä mieltä, että Sonera neuvottelee vaivihkaa suurten telejättien kanssa myymisestään. Lehti väitti jo kesäkuun loppupuolella, että brittiläisen teleyrityksen Orangen toimitusjohtaja Hans Snook sekä France Telecomin hallituksen puheenjohtaja Michel Bon olisivat tavanneet Soneran johtoa yritysoston merkeissä.

Sonerassa tuulee?

Tänään FT:n toimittaja Dan Roberts kirjoitti, että on selvää, että kulissien takana neuvottelut ovat paljon vakavampia, kuin mitä Sonera julkisuudessa antaa ymmärtää. Lehden mukaan Soneralla on neuvonantajat investointipankki Goldman Sachsilta sekä Lehman Brothersilta ja että he olisivat neuvotelleet Deutsche Telekomin, France Telecomin sekä KNP/Hutchisonin edustajien kanssa. Neuvotteluissa Soneran neuvonantajien väitettiin tunnustelleen yritysten maksuvalmiuksia.

FT:n mukaan Soneran ongelmana on Suomen markkinoiden pieni koko. Vaikkakin Sonera on laajentanut toimintaansa Turkkiin, Unkariin ja Baltian maihin, yhtiö on edelleen kaukana Euroopan johtavista operaattoreista tilaajien määrässä mitattuna. FT:n mukaan Zed- sekä Smarttrust- lisäarvopalvelut selittävät merkittävän osan Soneran 25 miljardin dollarin markkina-arvosta. Osakkeen kurssin viimeaikainen vajoaminen johtuu sijoittajien epävarmuudesta, siitä, kuinka suuri määrä kuluttajia pääsee lopulta käyttämään Soneran verkon tarjoamia uusia palveluja, arvioi FT.

Soneran uskotaankin etsivän kiivaasti kumppania, jotta yhtiön kehittämä teknologia ei vanhenisi ja yhtiön suhteellinen arvo tätä myötä lasksi. Lehden mukaan Sonera on saanut tahtonsa läpi eduskunnassa, joka on antanut hallitukselle valtuuden vähentää tarvittaessa valtion omistusosuus yrityksestä nollaan. FT:n mukaan eräs hallitusta lähellä oleva viranomainen kertoi hallituksella olevan myyntihaluja ja ajan alkavan käydä vähiin.
Nähtäväksi jää kuinka paljon valtaa Soneralle jää, jos yritys myydään suuremmalle yhtiölle. Soneran johto tavoittelee suurta määräysvaltaa, mutta osakkeenomistajille tärkeintä on korkea hinta, arvioi FT. Soneran viestintäjohtajan Jari Jaakkolan mukaan yhtiö on jo kesäkuussa ilmoittanut hakevansa strategisia kumppaneita ydinliiketoimialueellaan.
-En sen tarkemmin lähde kommentoimaan vaihetta missä ollaan, Jaakkola sanoi.

Viikko sitten markkinoille levisi huhu, jonka mukaan Sonera aloittaisi huutokaupan ensi viikolla ja Sonerasta maksettavan hinnan väitettiin nousseen 35 miljardiin dollariin. Aikataulua sekä hintaa koskevat väitteet Jaakkola kiisti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.