Mainos

Soneran Zedille ja SmartTrustille uusia sopimuksia

Sonera SmartTrust ja Nokia Networks ovat tänään allekirjoittaneet maailmanlaajuisen, langattoman sähköisen kaupankäynnin turvaratkaisuja ja muita langattoman Internetin tuotteita koskevan kaksipuolisen jälleenmyyntisopimuksen.

Sonera logo

Nokia ryhtyy toimittamaan asiakkailleen SmartTrustin langattomia, julkisen avaimen menetelmään perustuvia turvaratkaisuja osana langattomia Internet- ratkaisujaan. Vastavuoroisesti SmartTrust voi sisällyttää Nokian WAP-palvelimet osaksi tuotevalikoimaansa. SmartTrustin yhteistyö Nokian kanssa alkaa välittömästi muun muassa myynnissä ja markkinoinnissa, Sonera kertoo pörssitiedotteessaan.

Varmenneyhtiö A-Trust on valinnut Sonera SmartTrustin ja Compaqin rakentamaan turvallista sähköisen kaupankäynnin järjestelmää Itävallan markkinoille. SmartTrust toimittaa järjestelmäinfrastruktuuriin sekä varmennehallinnoinnin että käyttäjäpään ratkaisut.

Pankkiiriliike Evli Oyj ottaa Sonera SmartTrustin julkisen avaimen menetelmään perustuvan turvaratkaisun käyttöön Evlinet Omaisuudenhallinta-portaalissaan. Ratkaisua hyödynnetään käyttäjien tunnistamisessa kaikilla palvelukanavilla niin Internetissä kuin langattomissa palveluissa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun julkisen avaimen menetelmään perustuvaa digitaalista allekirjoitusta käytetään SIM-selainympäristössä.

Sonera Zed ja Nokia Networks ovat solmineet yhteistyösopimuksen matkaviestinnän lisäarvopalvelujen alustojen kehittämiseksi. Sopimukseen kuuluu lisäksi järjestelmäintegraation sekä myynnin ja markkinoinnin yhteistyötä. Maailmanlaajuinen yhteistyö nopeuttaa Zed-palvelujen laajentumista markkinoille ja parantaa alustojen toiminnallisuutta.

Käyttäjämääriin odotetaan huimaa kasvua

Zedin potentiaalinen käyttäjämäärä on äskettäin noussut 25 miljoonaan, josta uusi lisäys on Länsi-Euroopassa. Sonera julkaisee lähiaikoina lisätietoja uudesta jakelukanavasta, yhtiö kertoo pörssitiedotteessaan.

Sonera arvioi Sonera Zed Oy:n liikevaihdon olevan noin 10 miljoonaa euroa. Sonera Zedin liikevaihdon arvioidaan nousevan 50 miljoonaan euroon vuonna 2001. Käyttökatteen arvioidaan kääntyvän positiiviseksi vuonna 2003. Pitkällä aikavälillä kannattavuuden arvioidaan olevan 20 prosentin tasolla käyttökatteella mitattuna.

Sonera esittelee tänään liiketoimintaansa sijoitusanalyytikoille ja sijoittajille Lontoossa. Capital Markets Day -tapahtuma keskittyy Soneran uusien palveluliiketoimintojen, erityisesti Sonera SmartTrust ja Sonera Zed -tytäryhtiöiden esittelyyn.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.