Mainos

Soneran viestintäjohtaja ja integraatiojohtaja pidätettiin

Poliisi on pidättänyt kaksi uutta Soneran henkilöstöön kuuluvaa työntekijää teletunnistejutussa. Pidätetyt ovat Soneran viestintäjohtaja Jari Jaakkola sekä integraatiojohtaja Henri Harmia.

Poliisi on tehnyt tänään kaksi uutta pidätystä Soneran teletunnistejutussa. Keskusrikospoliisi on pidättänyt Soneran johtoryhmän jäsenen, viestintäjohtajan Jari Jaakkolan ja yhtiön integraatiojohtajan Henri Harmian. Harmia kuului Soneran entisen toimitusjohtajan Kaj-Erik Relanderin lähipiiriin.

Kummankin pidätysten peruste on todennäköisin syin tehty viestintäsalaisuuden törkeä loukkaaminen. Henkilöt on vapautettu toistaiseksi työtehtävistään. Soneran lehdistösuhteista vastaava johtaja Jyrki Karasvirta on nimitetty konsernin vt. viestintäjohtajaksi.

Helsingin käräjäoikeus jatkoi aikaisemmin tänään televiestintäyhtiö Soneran yritysturvallisuusyksikön työntekijän vangitsemista kahdella viikolla. Naisen tapausta käsitellään seuraavan kerran torstaina 5. joulukuuta.

Myös kaksi muuta Soneran työntekijää on edelleen vangittuna. Heidän vangitsemisensa jatkosta päätetään ensi torstaina. 36-vuotias nainen vangittiin ensimmäisen kerran viikko sitten. Muut vangitut ovat Soneran yritysturvallisuusjohtaja Juha E. Miettinen, 40, ja hänen 54-vuotias alaisensa samasta yksiköstä. Käräjäoikeus päätti viime viikon torstaina, että miehet vangitaan kahdeksi viikoksi.

Kaikki kolme ovat vangittuina todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä. Kolmikkoa epäillään törkeästä viestintäsalaisuuden loukkauksesta.

Soneran epäillään väärinkäyttäneen teletunnistetietoja vuosina 2000-2001. Yhtiö siirsi asian itse keskusrikospoliisille sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat oli kertonut yrityksen turvallisuusyksikön tutkineen yhtiön työntekijöiden ja joidenkin ulkopuolisten puheluita selvittäessään, kuka oli vuotanut tietoja yhtiöstä.

Koponen: Sonera tukee tutkimuksia

Televiestintäyhtiö Soneran toimitusjohtaja Harri Koponen vakuutti illalla yhtiön tekevän kaikkensa, jotta puheluiden tunnistustietojen käyttöä koskevat väärinkäytösepäilyt saadaan selvitettyä. Hänen mukaansa yhtiö ei myöskään suojele asiassa ketään, vaan antaa kaiken apunsa poliisille. Koponen uskoo, että meneillään olevissa poliisitutkimuksissa selviää totuus.

-Luotan heidän ammattitaitoonsa, hän sanoi illan tiedotustilaisuudessa.

Koponen tähdensi toimineensa koko ajan parhaan tietonsa mukaan. Kun esimerkiksi asianajaja Pekka Harjulla teetetty selvitys valmistui, Koponen korosti saaneensa tiedon, ettei tutkimuksissa tullut esille sellaista, mikä olisi edellyttänyt rikosilmoituksen tekemistä. Koponen ei ole keskustellut asiasta edeltäjänsä Kaj-Erik Relanderin kanssa.

Koponen myönsi, ettei läheisen työtoverin pidättäminen ollut "iloinen hetki". Hän sanoi kuitenkin luottavansa Soneran työntekijöihin eikä epäile heitä väärinkäytöksistä.

(Seitsemän uutiset 22.11.2002)

(Kymmenen uutiset 22.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.