Mainos

Soneran tytäryhtiö vaatii Latvialta 152 miljoonan korvauksia

Soneran tanskalainen tytäryhtiö Tilts Communications A/S vaatii Latvian valtiolta noin 152 miljoonan euron vahingonkorvauksia tulonmenetyksistä.

Sonerasta kerrottiin tänään, että tulonmenetykset liittyvät Lattelekomiin, jolla on Latviassa yksinoikeus kiinteän puhelinverkon palveluiden tarjoamiseen. Tilts omistaa Lattelekomista 49 prosenttia ja Latvian valtio loput.

Soneran mukaan Latvia päätti yksipuolisesti lyhentää kyseistä yksinoikeutta, jonka oli alunperin sovittu kestävän 20 vuotta. Lisäksi menetyksiä kerrottiin aiheuttaneen Latvian valtion kyvyttömyys taata telepalvelumaksujen tarkistaminen sovitusti.

Latvia vaatii puolestaan Tiltsiltä noin 1040 miljoonan euron korvauksia, koska sen mukaan Lattelekom ei ole digitalisoinut televerkkoaan sovitun aikataulun mukaisesti. Valtio perustelee vaatimustaan myös sillä, ettei Lattelekomille ole siirretty Soneran omistamia Latvijas Mobilais Telefonsin osakkeita. Tilts pitää Latvian vaatimuksia perusteettomina. Kiista ratkaistaan Kansainvälisen kauppakamarin välimiestuomioistuimessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.