Mainos

Soneran tulos pettymys markkinoille

Soneran osakkeen kurssi lähti selvään laskuun yhtiön julkistettua tammi-kesäkuun tuloksensa. Yhtiön vertailukelpoinen tulos jäi analyytikoiden odotuksista ja viime vuoden toisen neljänneksen vastaavasta tuloksesta. Soneran tulos jäi ilman myyntivoittoja 85 miljoonaan euroon, kun analyytikot olivat odottaneet jopa 140 miljoonan euron tulosta.

Kauppalehden ja pohjoismaisen SME-ennustepalvelun yhteistyössä keräämän ennusteen mediaani Soneran huhti-kesäkuun tulokseksi oli 120 miljoonaa euroa, ja analyytikoiden arviot vaihtelivat 102 miljoonasta eurosta 140 miljoonaan euroon. Soneran osakekohtainen tulos oli tammi-kesäkuussa 0,90 euroa mutta vertailukelpoisena vain 0,06 euroa.

Liikevaihto kasvoi 11 prosenttia

Soneran liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 11 prosenttia. Alkuvuoden tulosta paransi toiselle neljännekselle kirjattu kertaluonteinen 835 miljoonan euron voitto Aerialin ja VoiceStreamin fuusiosta. Voitto ennen satunnaiseriä ja veroja nousi 1,055 miljardiin euroon (224 miljoonaa euroa vuotta aiemmin) ja osakekohtainen tulos 0,96 euroon (0,23). Vertailukelpoista tulosta heikensivät noin 80 miljoonan euron lisäpanostukset uusiin liiketoimintoihin.

Soneran liikevaihto huhti-kesäkuussa 2000 oli 500 miljoonaa euroa (462 miljoonaa vuotta aiemmin) eli nousua edellisvuoden vastaavasta jaksosta oli 8 prosenttia. Liikevaihtoa kasvattivat yhtiön matkaviestintä- sekä mediaviestintä-yksiköt ja uudet palvelut. Vuoden 2000 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna liikevaihto kasvoi 3 prosenttia. Kiinteän verkon puhelu- ja datapalveluita lukuun ottamatta kaikkien liiketoiminta-alueiden liikevaihto kasvoi vuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna.

Toisen

Sonera taivaalla

neljänneksen käyttökatteeseen 993 miljoonaa euroa (152 miljoonaa) sisältyy Aerialin ja VoiceStreamin toukokuussa tapahtuneesta fuusiosta kirjattu kertaluonteinen voitto 835 miljoonaa euroa. Kertaluonteisista eristä puhdistettu vertailukelpoinen käyttökate oli toisella neljänneksellä 136 miljoonaa euroa (154 miljoonaa) ja vertailukelpoinen käyttökateprosentti oli 27 prosenttia (33 miljoonaa). Käyttökatetta heikensivät noin 45 miljoonan euron lisäpanostukset mediaviestintään ja uusiin palveluihin.

Soneran voitto ennen satunnaiseriä ja veroja nousi huhti-kesäkuussa 942 miljoonaan euroon (117 miljoonaa) ja osakekohtainen tulos 0,90 euroon (0,12).

Tammi-kesäkuun tuloskehitys


Sonera-konsernin liikevaihto tammi-kesäkuussa 2000 oli 987 miljoonaa euroa (888 miljoonaa vuotta aiemmin) eli nousua edellisvuoden vastaavasta kaudesta oli 11 prosenttia. Liikevaihtoa kasvatti edelleen varsinkin matkaviestintä-yksikkö, jonka osuus konsernin liikevaihdosta katsauskaudella nousi 56 prosenttiin (51%).

Sonera myi VoiceStream-osuutensa

Aamulla Sonera ilmoitti myyvänsä osuutensa yhdysvaltalaisesta VoiceStream-operaattorista Deutsche Telekomille runsaan 23 miljardin markan hintaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.