Mainos

Soneran teleurkintajutusta syytteet kuudelle

Syytettyjen joukossa on muun muassa Soneran entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander.

Soneran teleurkintajutussa on nostettu tukku uusia syytteitä. Syytteen törkeästä viestintäsalaisuuden loukkauksesta sai kuusi epäiltyä, korkeimmassa asemassa heistä on ollut Soneran entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander.

Syytteeseen joutuivat myös viestintäjohtajana toiminut Jari Jaakkola ja liiketoimintajohtajana työskennellyt Jaakko Nevanlinna, jotka yhä ovat yhtiön palveluksessa. Neljäs syytteen saaneista johtajista on Supon teleurkintajutustakin tuttu entinen turvallisuusjohtaja Juha E. Miettinen. Miettinen on syytettynä myös valtioneuvoston teleurkintajutussa, joka aiotaan käsitellä yhtä aikaa päähaaran kanssa helmikuussa Helsingin käräjäoikeudessa.

Miettisen alaisista pääjutussa on syytettynä kaksi turvallisuusyksikössä työskennellyttä. Soneralaisten epäillään selvitelleen laittomasti muun muassa yhtiön työntekijöiden puhelinliikennettä. Kaikkiaan 81 ihmisen on epäilty joutuneen teleurkinnan kohteeksi. Välillisesti epäillään loukatun yli kuudentuhannen tarkkailtujen kanssa yhteydessä olleen viestinnän suojaa. Viitteitä puhelinten kuuntelusta ei ole.

Relander kommentoi syytettään tänään ilmoittamalla sähköpostitse asianajajansa välityksellä, ettei ole syyllistynyt jutussa minkäänlaisiin laittomuuksiin. Hänestä Soneran turvayksikkö omaksui lain tulkinnat, joista muualla yhtiössä ei tiedetty, ja moni turvayksikön puoleen kääntynyt joutui näin tietämättään syytteen vaaraan.

Soneran viestintäjohtaja Jyrki Karasvirta kertoo, että TeliaSonera tekee korvaustarjouksen seurannan kohteeksi joutuneille. Korvattava summa on 600-800 euroa. Korvauksen hyväksymisellä ei ole vaikutusta asian rikosoikeudelliseen käsittelyyn. TeliaSonera odottaa kantaa tarjoukseen ennen oikeudenkäynnin alkua.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 03.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.