Mainos

Soneran sähköpostit takkuilevat

Soneran sähköpostiyhteydet on saatu kuntoon, mutta sähköpostit takkuilevat edelleen viruksen aiheuttaman roskapostivyöryn takia.

Soneran sähköpostit olivat päivällä kokonaan poikki. Soneran sähköpostiyhteydet on nyt saatu kuntoon. Sähköpostin kulku takkuilee kuitenkin vielä toistaiseksi.

Sähköpostiliikenteen ongelmat johtuvat tietokonevirusten aiheuttamasta valtavasta roskapostiliikenteestä, joka kuormittaa sähköpostijärjestelmän palvelimia. TeliaSonera Finlandin käsityksen mukaan valtaosa tämänhetkisestä sähköpostiliikenteestä, mahdollisesti yli 70 prosenttia, on asiattomia viestejä.

Sonera kertoo hyvittävänsä asiakkaitaan sähköpostin toimimattomuudesta, josta yhtiö tiedottaa asiakkaitaan erillisellä kirjeellä siinä vaiheessa kun vikatilanne saadaan hallintaan.

Sonera kertoo alkaneensa suodattaa sähköpostiliikenteestä Swen-viruksen sisältämiä viestejä. Lisäksi yhtiö alkaa tarvittaessa ensi viikolla sulkea sellaisia asiakasliittymiä, jotka lähettävät virusviestejä tai epätoivottuja roskapostin massalähetyksiä. Suodatus alkoi tänään iltapäivällä klo 14.00, ja se on välittömästi parantanut sähköpostiliikenteen kulkua, Sonera kertoo. Toimenpiteistä on keskusteltu Viestintäviraston kanssa TeliaSonera Finlandin aloitteesta.

Swen-viruksen sisältämät viestit tunnistetaan ja suodatetaan automaattisesti viestin sisältöä tutkimatta. Verkosta suljettavat asiakaskoneet ovat pääsääntöisesti kuluttaja- ja pk-yritysasiakkaiden laajakaistaliittymän takana olevia saastuneita tietokoneita, jotka lähettävät käyttäjän tietämättä suuria määriä roskapostia, mm. Swen-viruksen sisältäviä viestejä. Ongelmia aiheuttavat myös viruksen avulla kolmannen osapuolen käyttöön kaapatut asiakaskoneet, joita käytetään ns. roskapostin massalähetysten välittämiseen.

Sonera ilmoitti jo lokakuun alussa, että sen sähköpostipalveluissa alkoi esiintyä tavallisesta poikkeavaa hitautta. Sonera tiedotti 14. lokakuuta, että hitauden syynä olivat syksyn ennätykselliset virushyökkäykset Internet-verkossa. Virukset ja madot ovat aiheuttaneet huomattavan paljon ylimääräistä sähköpostiliikennettä ja siten tukkineet eniten käytettyjä sähköpostipalvelimia ympäri maailmaa, Sonera kertoi.

Sonera on Suomen suurin sähköposti- ja Internet-palvelujen tarjoaja.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.10.2003)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja