Mainos

Soneran osakkeen hinnaksi 45 markkaa

Televiestintäyritys Soneran osakkeen hinta on 45 markkaa osakkeelta. Hinta määräytyi viime perjantaina päättyneen institutionaalisten sijoittajien tarjousten perusteella. Osakkeen hinta on sama myös tänään päättyneessä yleisömyynnissä. Valtio saa osakkeiden myynnistä runsaat 6,2 miljardia markkaa.

Valtio tarjosi televiestintäyrityksensä osakkeita myyntiin viidenneksen osakkeista. Myyntitarjouksessa alustava hintahaarukka osakkeelle oli 36-45 markkaa. Osakkeen nimellisarvo on 2,50 markkaa. Institutionaalisille sijoittajille tarjolla olleista osakkeista oli runsaat 100 miljoonaa ja yleisölle 26 miljoonaa osaketta. Suursijoittajille tarjottua osakemäärää voidaan lisätä vielä 18,85 miljoonalla ja yleisölle tarjottuja osakkeita 13 miljoonalla osakkeella.

Valtion osakemyynnin yhteydessä Sonera tarjosi lisäksi uusia osakkeita yhtiön omalle henkilökunnalle. Uusmerkinnässä oli tarjolla yhteensä kaksi miljoonaa osaketta. Henkilöstöannissa osakkeen hinta oli kymmenen prosenttia alempi kuin osakemyynnissä.

Institutionaalisten sijoittajien merkintä keskeytettiin jo perjantaina ylimerkinnän vuoksi. Myös tähän päivään asti jatkunut yleisömyynti oli menestys, ja osakkeita varattiin markkamääräisesti yli kuusinkertaisesti ja sijoittajamäärillä mitattuna 2-3-kertaisesti aiemman ennätyksen. Soneran osakkeita osti alustavien arvioiden mukaan yli 70 000 suomalaista. Heidän ostositoumuksensa ylittävät myytävän määrän yli 1,7-kertaisesti. Yleisömyynnissä on yksi katumuspäivä eli piensijoittajat voivat vielä huomenna perua merkintänsä.

Yleisömyynnissä sijoittajilla oli mahdollisuus ostaa osakkeensa myös niin sanottuina bonusosakkeina. Nämä osakkeet oikeuttavat vuoden omistuksen jälkeen yhteen ilmaiseen osakkeeseen jokaista kymmentä osaketta kohden.

Myyntihinta Lontoossa 60 markkaa

Soneran osake noteerataan ensimmäisen kerran virallisesti Helsingin pörssin ns. prelistalla. Tämä on lista, jolla yhtiön osakkeet voidaan noteerata jo ennen varsinaista pörssilistausta. Pörssin päälistalle Soneran osake listautunee ensi viikolla.

Soneran osakkeella tehtiin tänään kauppaa jo Lontoon harmailla markkinoilla. Uutistoimisto Reutersin mukaan Soneran osakkeita vaihdettiin siellä suuria 50 000 osakkeen eriä. Osakkeen noteeraus oli 55-60 markkaa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.