Mainos

Soneran osake-omistajille vaihtelevia neuvoja pankkiiriliikkeiltä

Soneran osakkeenomistajat saavat pankkiiriliikkeiltä erilaisia suosituksia. Osa kehottaa odottamaan ja pidättäytymään Telian osakevaihtotarjouksesta, osa suosittaa tarjouksen hyväksymistä vaikkapa heti. Vaihtotarjousaika alkoi tänään.

Analyytikko Matti Riikonen Pankkiiriliike Evlista neuvoo odottamaan.

-Ainakaan tässä vaiheessa ei menetä mitään jättäytymällä tarjouksesta pois. Meidän mielestämme mahdollisuus parempaan tulokseen tulee silloin, kun odottaa eli pyrkii käteistarjoukseen, joka tämän päivän hinnalla on selvästi korkeampi kuin osakevaihtotarjouksen laskennallinen arvo, hän sanoo. Vaikka fuusio kaatuisi, silloinkaan Soneran omistaja ei Riikosen mukaan häviäisi.

-Meillä on selvästi positiivisempi näkemys Sonerasta kuin Teliasta, hän perustelee.

Analyytikko Olli Kähkönen Opstockista on toista mieltä. -Uskon, että fuusio toteutuu, vaihtotarjoukseen kannattaa suostua, hän sanoo. Vaikka tällä haavaa käteishinta (pakollisessa lunastustarjouksessa maksettava rahavastike) on korkeampi kuin vaihtotarjous, Kähkönen uskoo eron kaventuvan. Kähkösen mielestä on kimuranttia, jos moni Soneran omistaja toivoo fuusion toteutuvan, mutta jää silti itse odottamaan paremman hinnan toivossa.

Valtiot sitoutuneet

Mandatumin analyytikko Esa Hirvonen kehottaa myös odottamaan.

-Uskon, että vaihtotarjousajan puitteissa Telian on erittäin hankala saada kauppa läpi. Lähden siitä, että he ottavat vaihtotarjoukselle jatkoajan, joka voi olla enintään kolme kuukautta.

Koska Ruotsin ja Suomen valtiot ovat sitoutuneet lujasti fuusioon samoin kuin itse yhtiöt, Hirvonen arvioi fuusion joillain ehdoin toteutuvan. Aikataulusta hänen mukaansa on vaikea sanoa vielä mitään. Vaihtotarjouksen toteutuminen vaatii, että Telia saa 90 prosenttia Soneran osakkeista ja äänistä. Jos Telia saa 90 prosenttia Soneran osakkeista, sen on tehtävä lopuista osakkeista lunastustarjous.

Lunastustarjouksessa Soneran osakkeen hinta on 12 kuukauden kaupankäyntimäärällä painotettu keskihinta. Vaihtotarjouksessa Telia tarjoaa 1,51440 Telian osaketta yhtä Soneran osaketta vastaan. Tänään iltapäivällä Soneran kurssi oli vähän yli neljä euroa ja Telian kurssi noin kolme euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.