Mainos

Soneran johdon optioiden indeksiehto täyttyi

Soneran johtajat saavat merkitä optionsa. Yhtiön hallitus on hyväksynyt vuoden 1999 optiolainan indeksiehdon täyttymisen, mikä tarkoittaa sitä, että Soneran ylin johto voi hankkia yhtiön osakkeita kesäkuun alusta lähtien vuoden 2005 kesäkuun loppuun saakka 15,21 euron merkintähintaan maksetuilla osingoilla vähennettynä.

Indeksiehto koski aikaväliä huhtikuun alusta 1999 viime vuoden loppuun. Sen aikana Soneran osakkeen tuotto oli 26,6 prosenttia, kun vertailuryhmänä käytettyjen 21 eurooppalaisen teleoperaattorin osakkeiden keskimääräinen tuotto jäi 5,1 prosenttiin, viestintäjohtaja Jari Jaakkola Sonerasta kertoi.

Soneran osakkeen tuotto koostuu enimmäkseen osakkeen arvon noususta. Tuottoon lasketaan lisäksi maksetut osingot. Soneran osakkeen arvo on kehittynyt melkoista vuoristorataa. Optio määriteltiin maaliskuun 1999 keskihinnan mukaisesti lisättynä kahdeksalla prosentilla. Osakkeen hinta oli 31.3.1999 15,4 euroa.

Maaliskuussa 2000 Soneran osakkeen arvo kohosi peräti 97 euroon, mutta loppuvuotta kohti sen kurssi laski tuntuvasti käyden alimmillaan 17,15 eurossa joulukuun lopulla. Vuoden päätöshinta oli 19,3 euroa.

Puolelta päivin Soneran kurssi oli Helsingin pörssissä 24,26 euroa. Jos Soneran kurssi pitää pintansa, optioedusta pääsevät nauttimaan Soneran hallituksen puheenjohtaja Markku Talonen sekä konsernin johtoryhmä, johon kuuluvat toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander, hänen edeltäjänsä Aulis Salin (kuvassa), talousjohtaja Kim Ignatius sekä johtajat Aimo Eloholma, Harri Hollmen, Jari Jaakkola ja Juha Varelius.

Johtoa koskeva erillinen indeksiehto liittyy Soneran koko henkilöstöä koskevaan optiolainaohjelmaan. Sen toteutuminen edellyttää lisäksi, että osakekohtainen tulos vuosilta 1999-2000 nousee vähintään viiteen markkaan. Liikevoiton samalta ajalta on oltava vähintään 15 prosenttia. Osakkeen kurssi vuoden 2000 alussa oli runsaat 68 euroa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.