Mainos

Soneran johdolle muhkeat optiot

Jyrkästä kurssilaskusta vuoden päivät kärsinyt Sonera aikoo antaa ylimmälle johdolleen mittavat uudet optioedut. Osakemarkkinoiden asiantuntija pitää uusia optioita röyhkeänä järjestelynä.

Soneran johtajia odottavat muhkeat optiot

Jos Soneran yhtiökokous hyväksyy hankkeen, hallituksen puheenjohtaja Markku Talonen ja toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander ovat saamassa oikeuden 200 000 optioon. Henkilökunnalle tarjottu optiomäärä on tästä yksi tuhannesosa. Soneran hallitus kertoi uusista optioeduista iltapäivällä yhtiön tuloksen julkistamisen jälkeen.

Yhtiön arvosta on sulanut vuodessa pois kahdeksan kymmenesosaa. Kurssi on laskenut 90 eurosta alle kahteenkymmeneen. Ehdotetut optiot tuottaisivat rahaa kolmen, neljän vuoden päästä, jos yhtiön kurssi kipuaa siihen mennessä määrättyihin summiin. Palkinnon tuottava reilun 30 euron kurssi olisi noin kolmasosa vuoden takaisesta huippukurssista. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Markku Talonen perustelee uutta optio-ohjelmaa sillä, että yhtiöllä on oltava hyvin toimiva kannustinjärjestelmä.

Jarmo Leppiniemi

Osakemarkkinoiden asiantuntija, Helsingin kauppakorkeakoulun professori Jarmo Leppiniemi pitää optioita kuitenkin käsittämättöminä. -Kyllä se minusta aika röyhkeä on, sijoittajat nuolevat haavojaan ja johto rakentelee tällaista optio-ohjelmaa, kritisoi Leppiniemi.

Optioita ehdotetaan sekä henkilökunnalle että ylimmälle johdolle. Toissa vuoden optio-ohjelmassa tavalliset työntekijät olivat oikeutettuja tuhanteen optioon. Huippujohdon osuus oli yli 100 000 optiota. Uusi järjestely antaa optioita työntekijälle kaksisataa, mutta hallituksen puheenjohtaja Taloselle ja toimitusjohtaja Relanderille 200 000 optiota.

Soneran optio-ohjelma

Leppiniemien mukaan optioiden määrä on huikea. -Luulen, että kun kyseessä on valtionyhtiö, näin valtaisia optioita ei voisi antaa, jos ei työntekijäkin saisi jotain. Suhteet ovat kuitenkin sellaiset, että ylimmän johdonohjelma tämä on", Leppiniemi sanoo. Soneran yhtiökokous käsittelee optioasiaa kuuden viikon kuluttua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.