Mainos

Soneralta sisällönsuodatusta

Internet-liikenteen sisällönsuodatuspalvelu estää käyttäjien pääsyn muun muassa aikuisviihde-sivuille, huumeisiin liittyville sivuille ja viruksille tyypillisiin tiedostoihin.

TeliaSonera Finland tuo markkinoille Internet-liikenteen sisällönsuodatuspalvelun kaiken kokoisille yrityksille ja yhteisöille, jotka haluavat rajoittaa Internet-liikennöintiä niin sanotuille kielletyille sivuille.

Sonera Content Filtering -palvelu on Internet-liikenteen sisällönsuodatuspalvelu, joka perustuu Kaliforniassa sijaitsevan PureSight Inc.-yhtiön kehittämään ratkaisuun. Se analysoi kohdesivun sisällön ennen sivun näyttämistä käyttäjälle.

Analysointi perustuu keinoälyteknologiaan, jolloin eri algoritmien avulla selvitetään sivun sisältö ja se, mihin kategoriaan sivu kuuluu. Palvelun avulla estetään käyttäjien pääsy muun muassa aikuisviihde-sivuille, huumeisiin liittyville sivuille, "pilkkaus ja viha"-sivuille, äänitiedostoihin (*.MP3) sekä viruksille tyypillisiin tiedostoihin.

Sisällönsuodatuspalvelu ottaa kantaa vain siihen, sallitaanko sivun sisällön näyttö käyttäjälle vai ei. Palvelu ei korvaa muita tieto- ja virusturvapalveluja vaan täydentää jo olemassa olevia palveluja. Palvelu piilottaa käyttäjien IP-osoitteet Internet-palvelimilta ja vaikeuttaa haitallisten koodien läpipääsyä, joten sillä on siten oma roolinsa myös tietoturvan kannalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.