Mainos

Soneralle yli miljardin osuus amerikkalaisesta matkapuhelinyhtiöstä

Valtion televiestintäyritys Sonera eli entinen Telecom lähtee Amerikan markkinoille. Yhtiö ostaa 15-19 prosentin osuuden matkapuhelinyhtiö Aerial Communicationsista 1,1 miljardilla markalla.

Yhtiöt ovat lisäksi sopineet yhteistyöstä uusien tuotteiden ja palvelujen kehittämisessä. Kauppaan tarvitaan vielä Yhdysvaltain kilpailuviranomaisten hyväksyntä.

Sonera perustelee hankintaansa matkaviestinnän suurella kasvupotentiaalilla Yhdysvalloissa. Lisäksi Aerialin emoyhtiöllä TDS:llä korostetaan olevan vahva kokemus televiestinnästä ja hyvä paikallistuntemus. Osakkeiden kappalehinta ja Soneran lopullinen omistusosuus yhtiössä määräytyvät Aerialin osakkeen hinnan kehityksellä kolmen seuraavan vuoden aikana. Kaupan myötä Sonerasta tulee yhtiön toiseksi suurin yksittäinen omistaja.

Aerialin pääkonttori on Chicagossa. Sen toimilupa kattaa lähes 28 miljoonaa asukasta 12 osavaltiossa. Aerialilla on yli 200000 matkaviestinasiakasta.

Aerialin emoyhtiön TDS:n liikevaihto on suunnilleen saman verran kuin Soneralla. Viime vuonna Soneran liikevaihto oli 7,7 miljardia markkaa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.