Mainos

Soneralle lisää latvialaisoperaattorin osakkeita

Teleoperaattori Sonera on ostanut loputkin latvialaisen Tilts Communicationsin osakkeista. Jäljellä oleva 10 prosentin siivu oli Maailmanpankkiin kuuluvalla International Finance Corporationilla IFC. Soneran omistama tytäryhtiö maksoi osakkeista 34 miljoonaa euroa eli 202 miljoonaa markkaa.

Sonera ja IFC olivat sopineet jo aiempien järjestelyjen yhteydessä, että Soneralla on oikeus loppujenkin osakkeiden ostoon. Lisäksi Soneran latvialaisellta tytäryhtiöllä on oikeus saada osa kauppahinnasta takaisin Tiltsin aiemmalta osakkaalta eli Cable and Wireless plc:ltä. Soneran mukaan korvaus on noin neljännes.

Kaupan jälkeen Sonera omistaa tytäryhtiönsä kautta kokonaan Tiltsin, joka omistaa 49 prosenttia Latvian valtiollisesta lankateleyhtiöstä Lattelekomista. Toinen omistaja on Latvian valtio.

Tilts käy parhaillaan välimiesmenettelyä Latvian valtiota vastaan. Kiistan takana on valtion päätös lyhentää Lattelekomin yksinoikeutta lankaliikenteeseen ensi vuoden alkuun. Alun perin yksinoikeuden piti jatkua vuoden 2013 loppuun.

Lattelekomin liikevaihto vuonna 2000 oli 248 miljoonaa euroa. Vuoden 2000 lopussa Lattelekomilla oli 735 000 asiakasliittymää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.