Mainos

Sonera vetäytyy Norjasta

Sonera ei tahdo olla enimmistöosakkaana ulkomaisissa operaattoritoimintaa harjoittavissa yrityksissä. Siksi se mieluummin vetäytyy Norjasta ja kärsii tappiot kuin jatkaa yksin.

Soneran puoliksi omistama norjalainen 3G-yhtiö Broadband Mobile haetaan konkurssiin, koska sen norjalainen omistaja Enitel vetäytyy yrityksestä. Toiminnan lopettamisesta koituu Soneralle noin 14 miljoonan euron eli noin 83 miljoonan markan tappio. Enitel päätti kesäkuussa myydä osuutensa 3G-tytäryhtiöstä. Soneran vaihtoehdoiksi jäi jatkaa toimintaa yksin tai asettaa yhtiö selvitystilaan.

-Meille on mahdoton ajatus, että lähtisimme yksin rahoittamaan yritystä, johtaja Jyrki Karasvirta Soneran viestinnästä toteaa. Soneran mukaan se ei halua olla Suomen ulkopuolella mukana operaattoritoiminnassa enemmistöosakkeenomistajana. Luopumispäätöksen takana on yhtiön mukaan myös se, että Ruotsista ei saatu 3G-toimilupaa. Tällöin se ei pystyisi hyödyntämään kaavailemiaan maantieteellisiä etuja.

Soneran mukaan vetäytyminen Norjasta ei kuitenkaan vaikuta sen muihin 3G-osakkuusyhtiöihin Espanjassa, Italiassa ja Saksassa. Broadband Mobile sai toimiluvan viime vuoden lokakuussa. Yhtiöllä on ulkopuolisia vastuita noin 28 miljoonaa euroa eli noin 166 miljoonaa markkaa, joista konkurssipesä vastaa Norjan lain mukaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.