Mainos

Sonera valitti kilpailuneuvoston LSP-päätöksestä

Sonera Oyj on tänään valittanut Korkeimpaan hallinto- oikeuteen (KHO) Kilpailuneuvoston 20.12.2001 antamasta päätöksestä kieltää Soneran ja Loimaan Seudun Puhelin Oy:n (LSP) välinen yrityskauppa, jossa Sonera osti suunnatussa osakeannissa 16,7% LSP:n osakkeista.

Harri Koponen aloittaa Soneran toimitusjohtajana lokakuussa

Sonera vaatii KHO:lta Kilpailuneuvoston päätöksen kumoamista ja siihen sisältyvää yritysjärjestelyn purkamispäätöksen täytäntöönpanon välitöntä keskeyttämistä KHO-käsittelyn ajaksi. Kilpailuneuvoston joulukuinen päätös perustui Soneran kanssa kotimaan matkaviestintämarkkinalla kilpailevien Suomen 2G Oy:n ja sen palveluoperaattori DNA Finlandin tekemään valitukseen koskien Kilpailuviraston aiemmin elokuussa tekemää päätöstä hyväksyä yritysjärjestely. Erityisesti tästä syystä Sonera pitää Kilpailuneuvoston päätöstä perusteettomana ja yllättävänä:

- Tiedossamme ei ole aikaisempaa käytäntöä, jonka perusteella kilpailija voi kaataa yrityskaupan, jossa myyjä haluaa myydä ja ostaja ostaa, Sonera Oyj:n toimitusjohtaja Harri Koponen sanoo.
- LSP:ssä on paljon sitä, mitä me myös Sonerassa arvostamme, kuten sen muista paikallispuhelinyhtiöistä poikkeava liiketoimintaprofiili ja pyrkimys kannattavaan kasvuun. Olemme edelleenkin sitoutuneita olemaan pitkäaikainen LSP:n omistaja ja kehittämään yhtiön arvoa jatkossa, Koponen jatkaa.

Myös Kilpailuvirasto sekä Loimaan Seudun Puhelin Oy ovat valittaneet Korkeimpaan hallinto-oikeuteen Kilpailuneuvoston päätöksestä. Soneran tämän hetkinen omistusosuus Loimaan Seudun Puhelin Oy:stä on 24,1% ja yhtiön tähänastiset kokonaisinvestoinnit LSP:hen noin 25 miljoonaa euroa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.