Mainos

Sonera vähentää henkilöstöä 1000:lla

Sonera Oyj aikoo vähentää henkilöstöään noin 1000 hengellä. Osa vähennyksistä toteutetaan irtisanomisilla ja osa normaalin vaihtuvuuden kautta.

Sonera Oyj on tänään ilmoittanut käynnistävänsä yt-neuvottelut. Yhtiö arvioi henkilöstön vähentämistarpeen olevan noin 1000 henkilöä. Osan vähennyksistä arvioidaan tapahtuvan normaalin vaihtuvuuden kautta.

Yt-neuvotteluja esitetään aloitettavaksi konsernihallinnossa sekä Sonera Services-, Sonera Wireless Ventures- ja Telecom-liiketoiminta-alueilla. Yt-neuvotteluesitykset eivät koske Sonera Info Communications Oy:tä, Sonera SmartTrust Oy:tä ja Sonera zed Oy:tä. Soneran henkilöstömäärä oli kesäkuun lopussa noin 11 000.

Henkilöstö- ja rakennemuutosten tavoitteena on päällekkäisyyksien karsiminen ja toiminnan tehostaminen. Muutosten taustalla on toimialan taloudellisten näkymien heikentyminen.

Henkilöstövähennyksen kustannussäästövaikutuksen arvioidaan olevan yhteensä 50-60 miljoonaa euroa vuositasolla. Henkilöstövähennyksiin liittyy kertaluonteinen 5 miljoonan euron kustannuserä tänä vuonna. Henkilöstövähennysten vaikutus Soneran tämän vuoden tulokseen on marginaalinen.

Henkilöstökulujen lisäksi Sonerassa jatketaan myös muiden kulujen karsimista sekä liiketoiminnan fokusointia. Lisäksi yhtiö jatkaa aiemmin ilmoitettujen suunnitelmien mukaisesti nettovelkansa vähentämistä.

Toimenpiteillä Sonera pyrkii kilpailukykynsä ylläpitämiseen ja pidemmän aikavälin kasvuedellytysten turvaamiseen muuttuneessa liiketoimintaympäristössä. Muutoksilla ei arvioida olevan merkittävää vaikutusta yhtiön lähiaikojen liikevaihtokehitykseen.

Henkilökunta järkyttyiTieto vähennyksistä tuli työntekijäpuolelle järkytyksenä. Henkilökuntaa edustava Tietoliikenneliitto TLL katsoo, että suurilta irtisanomisilta olisi vältytty, jos uuden henkilökunnan palkkaamista olisi rajoitettu ajoissa. Liiton mielestä työnantajan olisi pitänyt reagoida jo aiemmin ja vähentää henkilöstön rekrytointia, jotta irtisanomisiin ei olisi jouduttu.

-Alaa koskevan taloudellisen kehityksen pysähtyminen on näkynyt erityisesti tietoliikennejärjestelmien toimitusten ja päivitysten vähenemisenä. Yritysten uusinvestoinnit ja korvausinvestoinnit ovat vähentyneet, liitto huomauttaa tiedotteessaan.

TLL ilmoittaa tutkivansa irtisanomisten laillisuuden. Liitto painottaa myös, että ennen varsinaisia irtisanomisia yhtiössä tutkitaan mahdollisuudet sisäisiin siirtoihin, uudelleenkoulutukseen tai eläkeratkaisuihin sekä muiden tukitoimien käyttöön.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.