Mainos

Sonera sulkee neljä numeropalvelukeskusta

Sonera sulkee neljä numeropalvelukeskustaan ensi vuoden loppuun mennessä. Jyväskylän palvelukeskus suljetaan huhtikuun alussa. Kolme muuta suljettavaa keskusta ovat todennäköisesti Rovaniemen, Oulun ja Vaasan keskukset.

Lakkautettavat palvelukeskukset työllistävät yhteensä noin 150 henkilöä, joista 100 on vakinaisia työntekijöitä. Kaikille vakinaisille työntekijöille tarjotaan vastaavaa työtä muissa palvelukeskuksissa tai korvaavia tehtäviä Soneran samalla paikkakunnalla sijaitsevissa yksiköissä. Soneran muut numeropalvelukeskukset sijaitsevat Kouvolassa, Porissa, Turussa, Tampereella ja Helsingissä.

Syynä numeropalveluiden keskittämiseen on puhelumäärien kasvun hiipuminen. Keskusten sijoittuminen yhdeksälle paikkakunnalle tuottaa korkeiden kiinteiden kustannusten lisäksi ylikapasiteettia, koska pieniin keskuksiin joudutaan varaamaan ylimääräistä henkilöstöä palvelutason varmistamiseksi.
Soneran numeropalvelukeskuksissa vastataan asiakkaiden numerotiedusteluihin. Keskukset työllistävät koko maassa runsaat 400 työntekijää. Palvelukeskukset ovat aiemmin tarjonneet mm. taksivälityspalveluja, sähkeiden välitystä, käsivälitteisten autoradiopuhelinten välityspalveluja ja yritysten vaihdepalveluja, mutta televiestinnän kehityksen myötä keskusten palveluvalikoima on vähentynyt.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.