Mainos

Sonera-soppa sakenee

Sonera-annissa on tehty pikavoittoja rahaa käyttämättä. Asia tuli esiin, kun yksi välittäjä vihjasi siitä Rahoitustarkastukselle, Ratalle. Ratan pääomamarkkinaosaston päällikkö Anneli Tuominen pitää hyvän tavan vastaisena, jos joku merkitsee ja myy annissa osakkeita rahaa käyttämättä. Rata aikoo antaa asiasta ohjeet välittäjille. Tuomisen mukaan välittäjän tulee tuntea asiakkaansa ja tämän maksukyky.

Pikavoittoja tehneet yritykset antoivat Soneran osakkeista ostotarjouksia ja samantien myyntimääräyksen niin, ettei niiden tarvinnut käyttää rahaa ollenkaan. Tuomisen mukaan yritysten omistajilla oli todettu jopa maksuhäiriöitä. Yritykset saivat näin miljoonavoitot. Jos merkitsi esimerkiksi miljoona osaketta 45 markalla ja myi kymmenesosan tästä parikymmentä markkaa kalliimmalla, siitä koituu jo parin miljoonan voitto.

Rata on keskustellut tapauksista poliisin kanssa, mutta Tuomisen mukaan asiasta ei ole jätetty tutkintapyyntöä. Tuomisen mukaan Ratan intressissä on puuttua välittäjien toimintaan. Tavoitteena on, ettei sama pääse toistumaan. Rata aikoo antaa asiaa koskevat ohjeet välittäjille. Muita seuraamuksia ei ole tiedossa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.