Mainos

Sonera osti Tedasysin

Sonera on ostanut lahtelaisen telekommunikaatioalan teknisiin tietojärjestelmiin erikoistuneen Tedasys Oy:n koko osakekannan pääomasijoittaja SFK Finance Oy:tä ja henkilöosakkailta. Kaupan hinta on kauppaehtojen mukaisesti luottamuksellinen. Henkilökunta jatkaa yhtiössä vanhoina työntekijöinä.

Tedasys on keskittynyt erityisesti televerkon liikenteen määrän ja laadun seurantaan ja raportointiin tarkoitettujen ohjelmistojen rakentamiseen. Tedasysin tärkein tuote on liikennettä mittaava Tedaflex, joka on käytössä teleoperaattoreilla Virossa, Latviassa ja Saksassa sekä 16 operaattorilla Suomessa. Yhtiön liikevaihto vuonna 1998 oli 6 Mmk. Yhtiön palveluksessa on 26 henkilöä. Tedasysin tärkeimpiä sopimuskumppaneita ovat Soneran lisäksi Finnet Yhtiöt, Telia, Nokia, Ericsson ja Hewlett Packard.

Turvatakseen ydinliiketoiminta-alueidensa eli matka-, data- ja mediaviestinnän kasvuedellytykset Sonera etsii niille uusia yhteistyö- ja laajentumis-mahdollisuuksia. Tedasysin osakkeiden osto on esimerkki Soneran tavoitteesta kehittyä merkittäväksi eurooppalaiseksi mobiili- ja internet-pohjaisten palvelujen tarjoajaksi.

Pääomasijoittaja SFK hallinnoi neljää yhteensä noin 600 Mmk rahastoa ja on yksi Pohjoismaiden suurimmista teknologiasijoittajista. Yhtiö on erikoistunut informaatioteknologia-, telekommunikaatio- ja ohjelmistoalojen yrityksiin sekä metsä- ja ympäristöteknologian yrityksiin. Henkilöstönsä omistamalla SFK:lla on salkuissaan noin 50 teknologiayritystä. SFK:n sijoitukset ovat määräaikaisia.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.