Mainos

Sonera osti hollantilaisen internet-palvelutarjoajan

Sonera on ostanut hollantilaisen internet-palveluntarjoaja MultiWeb B.V:n koko osakekannan. Kaupan hinta on kauppaehtojen mukaisesti luottamuksellinen.

MultiWeb on hollantilainen internet-palveluntarjoaja (ISP, Internet Service Provider). Yhtiö tarjoaa luoteis-Hollannissa kiinteän puhelinverkon ja kaapeli-TV:n kautta internet-yhteyksiä kuluttajille sekä pienille ja keskisuurille yrityksille.

Vuonna 1996 toimintansa aloittaneella MultiWebillä on lähes 20 000 asiakasta. Yhtiön palveluksessa on noin 20 henkilöä. Ennen osakkeiden myyntiä MultiWebin omistus jakautui seuraavien kaapelitelevisio-liiketoimintaa harjoittavien hollantilaisten yrityksen kesken: MultiKabel, Kabel Haarlem, CAI Deelneming Beheer B.V. ja Kabeltex B.V..

MultiWebin osakkeiden oston yhteydessä Sonera sopi myös yhtiöiden kaapelitelevisio-verkkojen käytöstä QuickNet-palvelunsa jakelukanavana. Tämä avaa Soneralle mahdollisuuden tarjota laajakaistaisia internet- ja sisältöpalveluja jopa 320 000 kotitaloudelle. Sonera tarjoaa QuickNet-palveluaan Hollannissa Rotterdamin ja Dordrechtin kaupungeissa. Lähes jokaisella hollantilaisella kotitaloudella on kaapelitelevisioyhteys.

Sonera näkee tulevaisuuden toimialanaan tarjota ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumaton yhteys internetiin. Yhteys voidaan toteuttaa matkaviestimien, digitaali-television tai kiinteän verkon yhteyden kautta.
Jatkossa internet-liiketoiminnan merkitys Sonerassa kasvaa entisestään. Turvatakseen ydinliiketoiminta-alueidensa eli matka-, data- ja mediaviestinnän kasvuedellytykset Sonera etsii niille uusia yhteistyö- ja laajentumis-mahdollisuuksia. MultiWebin osakkeiden osto on esimerkki Soneran internet-palveluista vastaavan Mediaviestintädivisioonan tavoitteesta kehittyä merkittäväksi eurooppalaiseksi internet-pohjaisten lisäarvo- ja sisällönpaketointipalvelujen tarjoajaksi.

Soneran mediaviestintäliiketoiminnalle Hollanti on houkutteleva markkina-alue, sillä Hollannin internet-palvelumarkkinoiden keskimääräinen kasvuprosentti vuonna 1998 oli 40%. Hollannin internet-palvelumarkkinan asiakaspotentiaali on Suomeen verrattuna kolminkertainen.
Hollannissa käynnissä oleva internet-palveluntarjoajien keskittymis-kehitys tarjoaa mahdollisuuden hankkia yritysoston kautta valmis asiakaskunta ja liiketoiminnan avainosaajat. Sonera on vuodesta 1995 lähtien tarjonnut kokonaan omistamansa tytäryhtiö Sonera Nederlandin kautta data- ja mediaviestintäpalveluita hollantilaisille yrityksille.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.