Mainos

Sonera myy Zediä Yahoolle

Internet-yhtiö Yahoo! aloittaa kaupallisen yhteistyön Sonera Zedin kanssa ja hankkii omistukseen Zedistä 15 prosenttia.

Internet-tuotteiden ja -palvelujen tarjoaja Yahoo! osti 15 prosenttia Sonera Zedistä, joka tuottaa ja markkinoi matkapuhelinpalveluita. Samalla yhtiöt aloittavat yhteisten matkapuhelinpalveluiden tarjoamisen Euroopassa.
Seuraavan kahden vuoden aikana Yahoo!:lla on oikeus ostaa koko Zed itselleen tai luopua siitä. Kaupallisen yhteistyön yhtiöt aloittavat heti.

Yhtiöt aloittavat tarjoamalla matkapuhelimiin logoja, soittoääniä, kuvaviestejä, keskustelu- ja uutispalveluita. Yahoo! markkinoi näitä palveluita omille asiakkailleen aluksi Englannissa, Saksassa ja Italiassa.

-Yhteistyösopimus Yahoo!:n kanssa merkitsee huomattavaa tunnustusta Zedin strategialle ja viimeaikaiselle taloudelliselle kehitykselle, Sonera Zedin toimitusjohtaja Juha Varelius sanoo.

Zed tarjoaa kuudessa maassa ja 17 matkaviestinoperaattorin verkossa viihde-, viestintä- ja tietopalveluja matkaviestimiin lähinnä lyhytsanomatekstipalveluiden (SMS) kautta. Zedin mukaan kuukaudessa Zedin palveluja käyttää runsaat kolme miljoonaa yksittäistä asiakasta. He käyttävät keskimäärin yli 30 miljoonaa maksullista palvelua kuukaudessa (heinäkuun luku).

Zedin palveluvalikoima sisältää soittoääniä, logoja, kuvaviestejä, pelejä, keskustelupalveluja, urheilu-uutisia, hakemistopalveluja, pörssikursseja, liikennetietoja, vitsejä ja piloja, horoskooppeja, uutisia, rahoituspalveluita, elokuvaoppaita, valuuttalaskimia ja ravintolaoppaita.

Kansainvälinen tutkimuslaitos Jupiter arvioi matkaviestinnän lisäarvopalveluihin liittyvän liiketoiminnan nelinkertaistuvan vuoteen 2005 mennessä.

-Olemme tunnistaneet langattoman viestinnän kansainvälisen liiketoimintamme yhdeksi mahdolliseksi kasvutekijäksi, Yahoo!Inc:n pääjohtaja Terry Semel sanoo.

Yahoo!:n sivustot on maailmassa eniten vierailtu internetkohde. Yhtiön pääkonttori on Kaliforniassa USA:ssa. Yahoo!:lla on sivustot noin 25 eri maassa ja palvelu on saatavilla 13 eri kielellä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.