Sonera mukaan langattomien Internet-palvelujen kehittämiseen

Sonera, Lippupalvelu, Luottokunta, Osuuspankkikeskus ja Weather Service Finland ovat solmineet yhteistyösopimuksen langattomien Internet-palvelujen kehittämiseksi.

Lippupalvelun tavoitteena on kehittää langaton lipunvarausjärjestelmä. Luottokunnan palveluiden avulla voidaan puolestaan suorittaa Visa ja Eurocard/MasterCard -korttimaksuja turvallisesti Internetissä. Maksujärjestelmä perustuu SET Secure Electronic TransactionTM -standardiin. SET:n ja WAP-tekniikan avulla halutaan varmistaa hyvän turvallisuuden lisäksi kansainvälinen yhteensopivuus korttimaksuissa.

Osuuspankkiryhmä kehittää hankkeessa langattoman Internetin peruspankkipalvelut. Weather Service Finlandin täsmäsääennusteet ovat projektissa demottavan uudenaikaisen sääpalvelun pohjana.

Kyseessä oleva WISHES-projekti on Soneran, Nokian, Gemplussan ja Omnitelin yhteistyöprojekti. Se on osa Euroopan Unionin ESPRIT-IV-ohjelmaa. Projektissa keskitytään uusien langattomien Internet-palveluiden kehittämiseen olemassa olevien standardien pohjalta. Eräs tällaisista on WAP (Wireless Application Protocol.
(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat