Mainos

Sonera mukaan langattomien Internet-palvelujen kehittämiseen

Sonera, Lippupalvelu, Luottokunta, Osuuspankkikeskus ja Weather Service Finland ovat solmineet yhteistyösopimuksen langattomien Internet-palvelujen kehittämiseksi.

Lippupalvelun tavoitteena on kehittää langaton lipunvarausjärjestelmä. Luottokunnan palveluiden avulla voidaan puolestaan suorittaa Visa ja Eurocard/MasterCard -korttimaksuja turvallisesti Internetissä. Maksujärjestelmä perustuu SET Secure Electronic TransactionTM -standardiin. SET:n ja WAP-tekniikan avulla halutaan varmistaa hyvän turvallisuuden lisäksi kansainvälinen yhteensopivuus korttimaksuissa.

Osuuspankkiryhmä kehittää hankkeessa langattoman Internetin peruspankkipalvelut. Weather Service Finlandin täsmäsääennusteet ovat projektissa demottavan uudenaikaisen sääpalvelun pohjana.

Kyseessä oleva WISHES-projekti on Soneran, Nokian, Gemplussan ja Omnitelin yhteistyöprojekti. Se on osa Euroopan Unionin ESPRIT-IV-ohjelmaa. Projektissa keskitytään uusien langattomien Internet-palveluiden kehittämiseen olemassa olevien standardien pohjalta. Eräs tällaisista on WAP (Wireless Application Protocol.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.