Mainos

Sonera maksaa perusliittymämaksun takaisin

Sonera eli entinen Tele maksaa 90-luvun alussa ns. perusliittymän hankkineiden liittymämaksun takaisin. Liittymä on edelleen noin 27 700 Soneran asiakkaalla. He saavat joulukuun puoliväliin mennessä 3 450 markkaa. Enimmillään liittymä maksoi 4 250 markkaa. Palautuksessa summasta on vähennetty vuokraliittymän hinta 800 markkaa. Palautettava summa on kaikille sama.

Perusliittymän haltijat eivät ole Soneran omistajia, mutta tällä liittymällä he ovat saaneet 9-10 prosentin alennuksia puhelinmaksuihinsa. Vuosihyöty on ollut keskimäärin 360 markkaa. Maksun palautus johtuu siitä, ettei EU hyväksy asiakasta teleyritykseen sitovia hinnoittelurakenteita. Tämän vuoksi myös puhelinosuuskunnat ja -yhdistykset ovat poistamassa omistaja-alennuksiaan. Sonera on lähettänyt asiaa koskevan kirjeen perusliittymän haltijoille.

Soneran pääjohtaja Pekka Vennamo katsoo, että perusliittymään sijoittaneet ovat saaneet hyvän tuoton sijoituksilleen alempina kuukausimaksuina. Hän huomautti, että liittymästä vapautuvat varat sen haltijat voivat halutessaan käyttää Soneran osakkeiden ostoon. Valtio on myymässä noin 20 prosenttia yhtiön osakkeista lokakuun aikana. Osakkeista suuri osa on tarkoitus myydä kotitalouksille ja muille piensijoittajille.

Osakemyynnin tarkka ajankohta ratkeaa myöhemmin. Vennamon mukaan markkinatilanteella on turha lähteä spekuloimaan. Viime aikojen myllerryksen vuoksi monet ovat epäilleet, että valtio siirtää suuria osakemyyntejään. Ennen Soneraa myyntiin on menossa suunnilleen samanlainen siivu energiayhtiö IVO:sta ja öljy-yhtiö Nesteestä muodostetusta Fortumista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.