Mainos

Sonera lisää laajakaistaverkon kapasiteettia Venäjällä

Sonera lisää tuntuvasti laajakaistaisen runkoverkkonsa kapasiteettia Venäjällä. Runkoverkoista vastaava Sonera Carrier Networks kertoi tänään avanneensa Venäjälle ensimmäisen DWDM-teknologiaan perustuvan verkon, joka toimii Pietarin ja Lappeenrannan välillä. Vuoden loppuun mennessä tätä entistä tehokkaampaa yhteyttä jatketaan Moskovaan asti.

Yritysten laajakaistaisten internet-palveluiden kysyntä Venäjällä on ponkaissut kovaan kasvuun maan talouden elpymisen myötä. Johtaja Juhani Puurosen mukaan Sonera Carrier Networksin Venäjän-toimintojen liikevaihto liikkuu jo samoissa lukemissa kuin Suomesta ulkomaille suuntautuvan liikenteen, ja jatkossa kasvun odotetaan yhä kiihtyvän.

Tarkkoja liikevaihtolukuja ei ole julkistettu, eikä yhtiö kerro myöskään Venäjän tietoliikenneverkkoihin tehtävien investointien markkamäärää. Puurosen mukaan satsaus on kuitenkin "erinomaisessa suhteessa tuottomahdollisuuksiin".

Sonera Carrier Networksin runkoverkko on jo ennestään tarjonnut kapasiteetiltaan laajimman datasiirtokanavan Venäjältä Eurooppaan. Soneran kannalta myönteistä on myös se, ettei kilpailu laajakaistayhteyksien tarjonnassa ole Venäjällä vielä läheskään yhtä kovaa kuin esimerkiksi Suomen markkinoilla. Kilpailijat ovat lähinnä venäläisiä yrityksiä ja niistäkin vain osalla on tarjota kansainvälisiä yhteyksiä, Puuronen sanoo.

Soneran markkinaosuutta Venäjän ja ulkomaiden välisestä dataliikenteestä on vaikea täsmällisesti arvioida, mutta Puurosen mukaan se saattaa liikkua 20-25 prosentin vaiheilla. Esimerkiksi Venäjällä toimivat länsimaiset teleoperaattorit kuljettavat yhteyksiään merkittävässä määrin Soneran runkoverkkojen kautta.

Jatkossa DWDM-runkoverkon siirtokapasiteettia voidaan edelleen nostaa, mutta itse runkoverkkoa ei ole tarkoitus laajentaa suurimpien kaupunkien ulkopuolelle.

Sonera Carrier Networks vastaa koko Soneran runkoverkon operoinnista. Suomen lisäksi yhtiön markkina-aluetta ovat Luoteis-Venäjä, Pohjois- ja Keski-Eurooppa sekä Pohjois-Amerikan itärannikko.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.