Mainos

Sonera-kirjan oikeuskäsittely peruuntui

Syyttäjä on pyytää käsittelyn siirtämistä selvittääkseen, voiko avaintodisteena olleita kirjeitä käyttää oikeudessa. Sonera-kirjan kirjoittajaksi epäilty on myöntänyt vain antaneensa kustantajalle neuvoja.

Oikeudenkäynti Sonera-kirjailijaksi epäiltyä Timo-Pekka Siléniä vastaan ei alakaan tässä kuussa Helsingin käräjäoikeudessa.

Syyttäjä Harri Ilander pyytää käsittelyn siirtämistä, koska hän aikoo valittaa hovioikeuteen Helsingin käräjäoikeuden päätöksestä asettaa avaintodisteena olleet kaksi kirjettä käyttökieltoon.

Ilander ei osaa vielä sanoa, lähteekö hän ajamaan syytteitä, jos hovioikeus pitää käräjäoikeuden ratkaisun voimassa. Kirjeet ovat Ilanderin mielestä joka tapauksessa niin merkittävä todiste, että ne pitäisi saada käyttöön. Hänen mukaansa Sonera-kirjan kirjoittajan henkilöllisyys käy kirjeistä ilmi välillisesti.

Käräjäoikeuden viime viikolla antamassa päätöksessä sanottiin, että kirjeiden salaamisesta saa valittaa vain pääasian yhteydessä eli sitten, kun Silénin saama syyte törkeästä kunnianloukkauksesta on käsitelty käräjillä kokonaan.

Muita todisteita ei juuri ole

Tänään julki tulleen keskusrikospoliisin esitutkinta-aineiston perusteella näyttää siltä, ettei Siléniä vastaan juuri ole muita todisteita kuin kirjeet. Kirjeet olivatkin KRP:n päätodiste.Ennen niiden saamista KRP kuuli Siléniä Sonera-jutussa vain todistajana. Kirjeiden päädyttyä KRP:n käsiin Silénin asema muuttui epäillyksi.

Helsingin käräjäoikeus kielsi syyttäjää käyttämästä kirjeitä todisteena oikeudessa, koska KRP hankki ne lainvastaisin keinoin.

Silén: Olin vain kirjan oikolukija

Tänään julki tulleiden kuulustelupöytäkirjojen mukaan Silén kuvaa itseään kirjan kustantaneen Heikki Haavikon sparraajaksi ja oikolukijaksi. Silén on toistuvasti kiistänyt olevansa kirjan kirjoittaja.

Silén sai syytteen törkeästä kunnianloukkauksesta. Syyttäjä katsoo, että konsultti laati alun perin internetissä ilmestyneen kirjan, joka loukkaa Soneran toimitusjohtajana olleen Kaj-Erik Relanderin kunniaa. Silén on jatkuvasti kiistänyt olevansa opuksen takana.

Poliisikuulusteluissa hän kuitenkin myönsi antaneensa neuvoja Haavikolle, joka kustansi teoksen myöhemmin painettuna. Silénin mukaan Haavikko kyseli häneltä, pitävätkö jotkut kirjassa esitetyt asiat Silénin mielestä paikkansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.