Mainos

Sonera-juttu syyttäjälle lähiviikkoina

Syyttäjä saanee Soneran teleurkintajutun tutkinta-aineiston parin kolmen viikon kuluttua. Keskusrikospoliisi epäilee, että Sonerassa urkittiin vuosina 2000-2001 noin sadan ihmisen puhelin- ja sähköpostiliikennettä.

Soneran teleurkintajutun ydinvyyhti on etenemässä syyteharkintaan. Keskusrikospoliisi (KRP) tekee vielä joitakin lisätutkimuksia, joita asianosaiset ovat pyytäneet. Kun selvitykset valmistuvat, laaja tutkinta-aineisto lähtee syyttäjälle.

Kyseessä on televiestintäyritys Soneraan liittyvä epäily törkeästä viestintäsalaisuuden rikkomisesta. Epäilyn kohteena on muun muassa yhtiön entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander. KRP epäilee, että Sonerassa urkittiin vuosina 2000-2001 noin sadan ihmisen puhelin- ja sähköpostiliikennettä.

KRP:n apulaispäällikkö Jari Liukku arvioi, että tutkinta-aineisto on syyttäjällä parin kolmen viikon kuluttua. Sen jälkeen ottaa oman aikansa, kun syyttäjä Markku Pohjanoksa kahlaa materiaalin läpi. Pohjanoksan mukaan pöytäkirjat ovat valmiit aikaisintaan juhannuksen jälkeen.

Teleurkintajuttu on paisunut varsin mittavaksi kokonaisuudeksi. Poliisin tutkimukset ovat poikineet useita uusiakin tapauksia, joissa on syytä epäillä teletietojen väärinkäyttöä.

- Muutamia osakokonaisuuksia on edelleen tutkinnassa, mutta niistä ei voi lähteä enempää kertomaan. Niiden tutkinta kestänee vielä kuukausia, Liukku kertoo.

Sonera-vyyhden yksi osio, valtioneuvoston matkapuhelimiin kohdistunut urkinta, odottaa käsittelypäivää Helsingin käräjäoikeudessa. Jutussa syytetään muun muassa Soneran turvallisuusjohtajaa törkeästä viestintäsalaisuuden loukkaamisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.