Mainos

Sonera ja Radiolinja NMT-sodassa

Sonera pyytää markkinatuomioistuimelta, että se kieltäisi Radiolinjaa jatkamasta NMT-matkapuhelinverkkoihin liittyvää mainontaa.

Sonera on lähettänyt markkinatuomioistuimelle Radiolinjan sopimatonta ja harhaanjohtavaa mainontaa koskevan kieltohakemuksen. Hakemukseen liittyy myös väliaikaista kieltoa ja oikaisutoimenpidettä koskeva pyyntö.

Hakemuksen taustalla ovat elokuussa julkaistut NMT-matkapuhelinverkkoihin liittyvät lehti-ilmoitukset ja tv-mainokset. Sonera pitää niitä virheellisinä ja harhaanjohtavina. Hakemuksessa vedotaan myös esimerkiksi mainosten harhaanjohtavaan kuvaan viranomaistiedottamisesta.

-Radiolinja aloitti viime viikolla markkinointitoimenpiteet mahdollisesti saadakseen vuodenvaihteessa

lakkautettavan NMT 900 -verkon asiakkaat itselleen, kertoo yksikön johtaja Janne Vainio Soneralta. Hänen mukaansa mainonnasta saa helposti sen mielikuvan, että kaikki NMT-asiakkuudet ovat lopetusuhan alla.

Sonera on kirjallisesti ilmoittanut Radiolinjalle pitävänsä mainontaa sopimattomana. Soneran mukaan Radiolinja on vahvistanut olevansa valmis tekemään mainontaan vähäisiä tarkennuksia, mutta se ei ole sitoutunut luopumaan mainonnasta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.