Mainos

Sonera Italian UMTS-markkinoille

Huutokauppa Italian UMTS-luvista on päättynyt ja Sonera on mukana konsernissa, joka on saamassa toimiluvan Italian kolmannen sukupolven matkapuhelinmarkkinoille.

Maan viranomaiset vahvistivat tänään kolmannen sukupolven matkaviestinverkkoluvasta käydyn huutokaupan viisi korkeinta tarjousta. Koko viikon odotettu lisenssipäätös maksaa Soneralle vajaat 3 miljardia markkaa - selvästi vähemmän kuin alun perin odotettiin.

Englannin ja Saksan esimerkkien pohjalta italialaisten odotukset lisenssihuutokaupalle olivat pilvissä vielä viikko sitten. Kisa kuitenkin sai nolon lopun, kun Blu-yhteenliittymä vetäytyi jo alkumetreillä. British Telecomin ja Benetton -suvun konsortion luovuttua jäljelle jäi viisi lupaa ja niille viisi hakijaa.

Hallitus ei kuitenkaan jakanut lisenssejä suoraan vaan jäi miettimään, miten saisi niistä lisäliiroja. Yhtenä vaihtoehtona oli lupien vähentäminen, ja uusi pudotuspeli. Viikon pohdinnan päätteeksi viestintäviranomaiset päättivät jakaa luvat lähes pohjahintaan. Vahvistus tulee lähipäivinä.

Soneran ja Telefonican Ipse maksaa verkkoluvasta runsaat 14 miljardia markkaa, suomalaisten siivu on tästä viidesosa eli 2,7 miljardia. Saksan luvasta Sonera joutui maksamaan lähes 20-kertaisen hinnan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.