Mainos

Sonera irtisanoo roaming-sopimuksen Swisscomin kanssa

Sonera Oy sanoo irti matkaviestinliikenteen kansainvälisen verkkovierailu- eli roamingsopimuksen sveitsiläisen teleoperaattori Swisscomin kanssa. Soneran näkemyksen mukaan nykyinen sopimus ei jatkossa voi toimia yhtiöiden välisen verkkovierailun pohjana. Taustalla on Soneran kilpailu Suomen verkko-operaattorimarkkinoille ujuttautuvan Telian kanssa.

Yleisten sopimusehtojen mukaisesti osapuolet voivat sanoa sopimuksen irti ilman eri syytä, jolloin irtisanomisaika on kuusi kuukautta ilmoitushetkestä. Swisscomin lisäksi Soneralla on kansainvälinen verkkovierailusopimus sveitsiläisen Diax-matkapuhelinoperaattorin kanssa.

Soneran näkemyksen mukaan Soneran ja Swisscomin välisen kansainvälisen verkkovierailusopimuksen mukaista hintaa ei voida käyttää Telia Finlandin kaavaileman Dual-liittymän hinnoittelussa. Tämän vuoksi Sonera aloitti maaliskuussa välittömästi Telia Dual-liittymää koskevien suunnitelmien tultua julkisuuteen neuvottelut Swisscomin kanssa uuden sopimuksen aikaansaamiseksi sen ja Soneran välille.

Matkaviestinpalvelujen tuottaminen haja-asutusalueilla, joilla Telia haluaa käyttää Soneran verkkoa, on hinnaltaan moninkertainen valtakunnalliseen keskikustannukseen verrattuna. Soneran matkaviestinverkko kattaa 95 % Suomen maantieteellisestä pinta-alasta. Telia Finlandin matkapuhelinverkko kattaa vain Suomen kolme väkirikkainta kaupunkia.

Sonera avasi 1.4.1999 illalla Soneran verkon Swisscomin ja Telian yhteisliittymien käyttöön liittymien teknisten testausten mahdollistamiseksi. Varsinaiset testit aloitettiin tänään ja Sonera arvioi niiden vievän viisi työpäivää. Lisätestien tarpeesta ja mahdollisesta Swisscomin ja Telian yhteisliittymien käyttöönotosta toistaiseksi Sonera päättää myöhemmin.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.