Mainos

Sonera irtisanomassa 120

Sonera ilmoittaa aloittavansa yt-neuvottelut 120 henkilön vähentämiseksi.

Sonera on antanut tänään esityksen yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämiseksi tuotannollista ja taloudellisesta syistä kahdessa yhtiön kokonaan omistamassa tytäryhtiössä, Primatel Oy:ssä ja Sonera Plaza Oy:ssä sekä Sonera Corporate R & D -yksikössä (entinen New Communications Services -yksikkö).

Aloitettavaksi esitetyt YT-neuvot koskevat yhteensä 120 tuki- ja kehitys- tai esimiestehtäviin painottuvaa toimihenkilötoimea. Niistä 60 on kiinteän verkon rakennus- ja kunnossapitopalveluja tarjoavassa Primatel Oy:ssä, 40 Internet-palveluja tarjoavassa Sonera Plaza Oy:ssä ja 20 tutkimus-, kehitys- ja ohjelmistokehityspalveluja Soneran liiketoimintayksiköille tarjoavassa Corporate R & D -yksikössä.

Sonerassa käynnistettiin elokuussa 2001 toimet yhtiön toiminnan tehostamiseksi ja päällekkäisyyksien poistamiseksi. Välittömän henkilöstöresurssitarpeen arvioinnin lisäksi liiketoimintayksiköt ryhtyivät arvioimaan toimintaansa ja vastaavasti mukauttamaan organisaatioitaan muuttuneen toimintaympäristön luomaan uuteen tilanteeseen. Tämä kehittämistyö saatiin valmiiksi vuoden 2001 loppupuolella, minkä jälkeen on voitu todeta konsernissa olevan edelleen jonkin verran toimia, joille ei ole vallitsevassa tilanteessa osoittaa työtehtäviä.

Tänään aloitettavaksi esitetyt yt-neuvottelut voidaan saada päätökseen aikaisintaan 6 viikon kuluttua, minkä jälkeen selviää, miten monen neuvotteluesityksen saaneen kohdalla prosessi tulee johtamaan irtisanomisilmoituksen antamiseen tai muuhun vaihtoehtoon.

(MTV3)

Soneran tulos painui odotetusti miinukselle osakkuusyhtiöiden heikon kunnon johdosta. Kotimaan matkaviestintä tuottaa yhtiölle silti mukavasti, ja velkoja on onnistuttu lyhentämään. Alkanut vuosi näyttää kuitenkin edelleen vaisulta.

(Kauppalehden talousuutiset 06.02.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.