Mainos

Sonera hävisi verokiistansa

Sonera on hävinnyt lopullisesti miljardikiistansa verottajan kanssa. Sonera joutuu maksamaan yli miljardin markan verot entisen osakkuusyhtiönsä Aerialin ja toisen amerikkalaisoperaattorin VoiceStreamin yhdistymisestä. Verojen suuruus on melkein 1,3 miljardia markkaa.

Verot lankeavat Soneran maksettavaksi, koska korkein hallinto-oikeus katsoi Atlantin takana tapahtuneen fuusion Soneran kannalta veronalaiseksi tapahtumaksi. Sonera kirjasi Aerialin ja VoiceStreamin yhdistymisestä vajaan viiden miljardin markan voiton toisen vuosineljänneksen tulokseensa.

-Tällä ei ole vaikutuksia tulokseemme, koska verot otettiin huomioon jo edellisessä osavuosikatsauksessamme, laskentajohtaja Pauli Leppänen Sonerasta kertoo.

Jo aiemmin keskusverolautakunta oli tehnyt samanlaisen ennakkoratkaisun, mutta Sonera oli valittanut asiasta. Valitus hylättiin korkeimmassa hallinto-oikeudessa äänin 4-1. Leppäsen mukaan Sonerassa tiedettiin, että veroja voitosta joudutaan maksamaan, mutta yhtiö olisi halunnut maksaa ne vasta sitten, kun fuusion tuomat rahat kilahtavat yhtiön kassaan. Tämä tapahtuu, kun Sonera ensi vuonna vaihtaa fuusiossa saamansa VoiceStreamin osakkeet Deutsche Telekomin osakkeiksi ja myy ne aikanaan. -Verottaja halusi, että verot maksetaan heti, vaikka sisään tulevaa kassavirtaa ei olekaan. Joudumme nostamaan lainaa, koska meillä ei ole tuollaisia määriä rahaa kassassa, Leppänen kertoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.