Mainos

Sonera ei huolissaan telealan jättifuusiosta

Eilisellä telealan jättifuusiolla on vähän vaikutusta Soneran kilpailuasemaan. Soneran viestintäjohtaja Jari Jaakkola arvioi, että brittiläisen Vodafone Airtouchin ja saksalaisen Mannesmannin sulautuminen ei heti suoranaisesti vaikuta Soneraan.

Viestintäjohtajan mukaan suomalaisyhtiö jatkaa markkinoiden kasvattamista Turkissa ja Yhdysvalloissa. Saksalais-brittiläisen fuusion arvo on yli tuhat miljardia markkaa. Yritysfuusio on lajissaan maailman suurin.

Saksalainen telekonserni Mannesmann ja maailman suurin matkapuhelinoperaattori, brittiläinen Vodafone Airtouch ovat sopineet eilen illalla fuusiosta, joka on lajissaan maailman suurin.

Mannesmannin toimitusjohtajan Klaus Esser ja Vodafonen pääjohtaja Chris Gent ilmoittivat fuusiosta Düsseldorfissa Saksassa Mannesmannin hallintoneuvoston seitsemän tuntia kestäneen kokouksen jälkeen. Järjestelyssä Vodafone maksaa 350 euroa jokaisesta saksalaisyhtiön osakkeesta.

Vodafone omistaa uudesta yhtiöstä 50,5 prosenttia ja Mannesmann 49,5 prosenttia. Chris Gent siirtyy johtamaan uutta yhtiötä. Fuusion arvo on 190 miljardia euroa eli yli 1100 miljardia markkaa. Tähän asti suurin yritysfuusio on ollut AOL-Time Warner -fuusio, jonka arvo oli 155 miljardia euroa. Mannesmannin hallitus hyväksyy fuusion virallisesti tänään.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.