Mainos

Somalinuorukaisten vangitseminen päättyi

Kaksi törkeästä pahoinpitelystä epäiltyä somalinuorukaista päästettiin Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä vastaamaan vapaina. Nuorukaiset ehtivät olla vangittuina melkein kaksi kuukautta. Käräjäoikeudessa kolmea somalinuorukaista syytetään törkeistä pahoinpitelyistä, jotka sattuivat kesäkuun 27. päivän iltana tapahtuneen mellakoinnin yhteydessä.

Somalinuorukaisten ryhmää rauhoittamaan tullut siviilipukuinen poliisi sai ensin olutpullosta kasvoilleen ja heti perään vielä teräaseesta parin sentin haavan olkavarteensa. Tilanteen näki moni, sillä poliisin pahoinpitely tapahtui Helsingin ydinkeskustassa aivan parin terassiravintolan tuntumassa.

Oikeuteen haastetut todistajat olivat kuitenkin epävarmoja tunnistamisessa. Todistajat eivät pystyneet varmuudella sanomaan, että kumpikaan vangituista olleista somalinuorukaista olisi pahoinpitelijä, sillä tilanne oli sattunut ja mennyt ohi niin nopeasti, parissa minuutissa. Myöskään pahoinpidelty poliisi ei ole voinut sataprosenttisesti tunnistaa häntä vahingoittanutta somalinuorukaista.

Kaksi todistajaa oli kuullut, että pahoinpidelty poliisi oli huutanut olevansa poliisi ja kehottanut riehuvia nuoria pistämään puukon pois. Kehotus ei auttanut, ja joku pääsi sohaisemaan poliisia puukolla olkapäähän. Teräasetta ei ole tutkinnassa löytynyt.

Kesäkuun tapahtumat lähtivät käyntiin siitä, että suomalaisnuorukaiset olivat aloittaneet käsirysyn somalien kanssa erimielisyyksistä eräästä jalkapallon MM-kisaottelusta. Somaleita oli lyöty ja tönitty Rautatieasemaa vastapäätä olevan ns. Makkaratalon sisätiloissa. Somalit olivat keränneet 20 hengen ryhmän ja lähteneet kostoretkelle käräjille johtavin seurauksin.

Jutun selvittely jatkuu 21. syyskuuta. Syytetyille asetettiin 2 000 markan uhkasakko olla tuolloin henkilökohtaisesti paikalla.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja