Somalimerirosvo saapui New Yorkiin nauraen

Yhdysvaltain viranomaiset ovat tuoneet Somalian vesillä pidättämänsä merirosvon tuomittavaksi New Yorkiin. Uutiskanava CNN:n mukaan nuorukaisen epäillään osallistuneen amerikkalaisen kapteenin sieppaukseen ja rahtilaivan kaappaukseen.

Abduhl Wali-i-Musi oli käsiraudoissa ja lisäksi hänen vyötäröllään oli kahleet.

Hänen vasemmassa kädessään oli side. Hän oli loukannut kätensä laivalla sattuneessa välikohtauksessa kaksi viikkoa sitten.

Hymyilevä teini-ikäinen poika vaikutti itsevarmalta, mutta hän ei kommentoinut mitenkään kun toimittajat kyselivät huutaen häneltä kommentteja merirosvovälikohtauksesta.

Pidätetyn äiti vaatii lapsensa vapauttamista ja palauttamista kotiin. Hänen mukaansa poika on vasta 16-vuotias ja syytön.

-Hänellä ei ole mitään tekemistä merirosvojen kanssa. Hän on alaikäinen. Jos hän joutuu oikeuden eteen, haluan päästä paikalle, Adar Abdurahman Hassan sanoi BBC:lle.

Yhdysvaltain erikoisjoukot surmasivat kolme muuta merirosvoa vapauttaessaan kapteeni Richard Phillipsin. Yhdysvaltain lipun alla purjehtiva Maersk Alabama -rahtilaiva kaapattiin toissa viikolla.

Tapausta käsitellään newyorkilaisessa oikeusistuimessa, joka on erikoistunut terrorismirikoksiin.

(MTV3-AP-STT)

Lue myös:

    Uusimmat