Mainos

Somaliassa jahdataan ruotsalaiskuvaajan surmaajaa

Ruotsalainen toimittaja Martin Adler ammuttiin eilen Somalian pääkaupungissa Mogadishussa. Kaupungin islamistijohto vakuuttaa, että ampuja saadaan oikeuteen. Toimittajat ovat levottomilla alueilla jatkuvassa vaarassa.

Mogadishun islamistien johto vakuuttaa, että tutkinta ruotsalaiskuvaaja Martin Adlerin surmasta on käynnissä. Adler ammuttiin eilen keskellä mielenosoitusta Somalian pääkaupungissa Mogadishussa.

- Jahtaamme syyllistä siihen saakka että tappaja on saatu kiinni, sanoo sheikki Sharif Sheikh Ahmed.

43-vuotias Adler oli surmanhetkellä Mogadishussa vapaana toimittajana. Hän oli seuraamassa islamistien järjestämää mielenosoitusta, kun tuntematon asemies ampui hänet. Vieressä seisoneen tanskalaistoimittajan mukaan mielenosoituksen tunnelma ei ollut uhkaava ennen ampumista.

Mogadishun asukkaat arvelevat, että tapon tarkoituksena oli horjuttaa islamistien valtaa kaupungissa. Vajaa vuorokausi aikaisemmin maan väliaikainen hallitus ja islamistit olivat päässeet alustavaan yhteisymmärrykseen väkivallan lopettamisesta pääkaupungissa.

Kymmeniä journalisteja murhataan vuosittain

Toimittajat ilman rajoja (RSF) -järjestön mukaan Adler oli 26. tänä vuonna työtehtävissä kuollut journalisti. Tämän vuoden aikana on kuollut lisäksi 12 median avustajaa.

Journalisteja kuolee kriiseissä kolme kertaa enemmän kuin humanitaarisia avustajia.

Puolet tänä vuonna kuolleista journalisteista on tapettu Irakissa. Yhteensä Irakissa on nyt kuollut 69 journalistia, enemmän kuin toisessa maailmansodassa.

Viime vuosi oli toimittajille tappavin vuosikymmeniin. Kaikkiaan 63 journalistia ja viisi median avustajaa kuoli eri puolilla maailmaa.

Kansainvälisen uutisturvainstituutin INSI:n raporttien mukaan vain kymmenen prosenttia journalistien tappajista päätyy koskaan oikeuteen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.