Mainos

Somalian pääministeri selvisi räjähdyksestä

Somalian pääministeri selvisi ilman vammoja iskusta, joka vaatii päivällä kolmen ihmisen hengen ja haavoitti useita Mogadishussa. Pääministeri on joutunut murhayrityksen kohteeksi aiemminkin.

Ainakin kolme ihmistä on kuollut Somalian pääkaupungissa Mogadishussa sattuneessa räjähdyksessä. Räjähdys ravisutti autosaattuetta, joka kuljetti pääministeri Ali Mohamed Gedia ja tämän seuruetta. Pääministeri selvisi räjähdyksestä haavoittumatta, kertoivat silminnäkijät. Noin 20 ihmistä haavoittui räjähdyksessä.

Heti ei ollut selvillä, mikä räjähdyksen aiheutti. Viranomaiset sanoivat uskovansa, että sen aiheutti tien varteen sijoitettu miina.

Somalian vaikutusvaltaiset klaanipäälliköt ovat arvostelleet voimakkaasti Gedia ja presidentti Abdullah Yusuf Ahmedia suunnitelmista siirtää koko hallinto Mogadishusta noin 90 kilometrin päähän Jowharin kaupunkiin. Suuri osa ministereistä onkin muuttanut jo Jowhariin, mutta osa on yhä jäänyt Mogadishuun.

Gedin edellisellä Mogadishun-vierailulla yli kymmenen ihmistä sai surmansa ja kymmeniä muita haavoittui räjähdyksessä stadionilla, jossa hän piti puhetta. Myös tuolloin pääministeri selvisi vahingoittumattomana.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.