Mainos

Somalian kapinalliset kutsuvat ulkomaalaisia riveihinsä

Islamistikapinallisten johtaja on kehottanut ulkomaisia taistelijoita apuun hyökkäyksessä Etiopiaa vastaan.

Somalian islamistikapinalliset ovat kehottaneet ulkomaisia taistelijoita liittymään riveihinsä. Islamistit julistivat myös kouluttaneensa "erikoisjoukkoja" sotimaan maassa olevia etiopialaisia vastaan.

- Sissisotaan koulutetut erikoisjoukot ovat valmiina hyökkäämään etiopialaisia vastaan, julisti kapinallisten edustaja.

Islamistit ilmoittivat etiopialaisten sotilaiden vetäytyneen asemistaan lähellä Baidoaa, joka on hallituksen tukikohta Mogadishun länsipuolella. Väliaikaishallitus ei vahvistanut tietoa mutta myönsi, että alueella taistellaan.

Tuhannet ihmiset ovat paenneet taisteluita.

Islamistit hallitsevat suurta osaa Etelä-Somaliasta. He ovat luvanneet aloittaa neuvottelut väliaikaishallituksen kanssa.

Väliaikaishallituksen pääministeri Ali Mohamed Gedi sanoi tiedotustilaisuudessa Baidoassa, että Somaliaan on tullut 4000 "ulkomaista taistelijaa" ja että he ovat osallistuneet taisteluihin Dinsoorin alueella. Jotkut heistä ovat pääministerin mukaan saaneet surmansa.

Pääministeri sanoi hallituksen olevan periaatteessa valmis aloittamaan rauhanneuvottelut. YK, länsimaat, avustusjärjestöt ja Afrikan unioni ovat kehottaneet osapuolia lopettamaan taistelut ja aloittamaan neuvottelut.

(MTV3-STT-Reuters-AP-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.