Mainos

Somalialaiset merirosvot sieppasivat lapsiperheen

Somalialaiset merirosvot ovat siepanneet vapaa-ajan purjehduksella olleen lapsiperheen. Ranskalainen pariskunta ja sen kolmivuotias poika siepattiin lauantaina.

Viranomaiset kertoivat tänään, että Zanzibarin saarille Tansaniaan aikonutta pariskuntaa oli toistuvasti varoitettu Somalian rannikolla vaanivista merirosvoista.

Chloe ja Florent Lemacon lähtivät matkaan Ranksasta huhtikuussa tuolloin kaksivuotiaan poikansa Colinin kanssa 12,5-metrisellä Tanit-veneellään ja ottivat reitin varrelta mukaansa tuttavapariskunnan.

- Ranskan viranomaiset varoittivat matkalaisia useita kertoja riskeistä, joita Somalian rannikolla purjehtimiseen etenkin pienellä veneellä liittyy, Ranskan ulkoministeriön tiedottaja Eric Chevallier sanoo.

- On vaikea ymmärtää, miksei varoituksia otettu huomioon, hän sanoo.

Laiva lähti kohti Intian valtamerellä sijaitsevaa Zanzibaria Ranskan Vannesista Atlantin rannikolta. Lemaconin pariskunta kirjoitti blogiinsa kaksi viikkoa ennen kaappausta seilaavansa valoitta, jottei tulisi merirosvojen havaitsemaksi.

- Olemme keskellä merirosvoaluetta, mutta toistaiseksi ei ole raportoitavaa. Vaara on olemassa, ja se on todellakin kasvanut viime kuukausina, mutta valtameri on laaja, pariskunta kirjoitti.

Merirosvoutta tarkkaileva Ecoterra International sanoi, että kaappaus tapahtui Somalian koillispuolella 640 kilometriä Ras Hafunin rannikosta.

Ranskan laivasto oli painokkaasti neuvonut Tanitin miehistöä olemaan matkustamatta Keniaan ja varoittanut sitä vakavasta merirosvovaarasta, armeijan tiedottaja Cristophe Prazuck sanoi.

- Tanitin miehistö tapasi tarkkailualus Florealin miehistön 20. maaliskuuta. Sitä kehotettiin olemaan jatkamatta matkaa Keniaan, edes kaukana Somalian rannikosta.

Sähköpostiviestissä Tanitin miehistöä varoitettiin jälleen 27. maaliskuuta siitä, että Keniaan matkustaminen on hyvin vaarallista, sillä merirosvojen iskut olivat lisääntyneet

Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner on vahvistanut, että viranomaiset ovat selvittäneet siepatun purjealuksen sijainnin.

Huviveneet hankaloittavat EU-operaation toimintaa

Ranska on käynnistänyt pelastusoperaation vapauttaakseen toisen ranskalaisen luksusjahdin, Le Ponant'n, joka siepattiin viime vuoden huhtikuussa. Aluksella oli 30 hengen miehistö.

Syyskuussa Ranska lähetti erikoisjoukkoja vapauttamaan ranskalaisen pariskunnan, jonka huviveneen merirosvot olivat saartaneet.

- Näiden alusten kimppuun hyökätään kaukana rannikosta, eikä se todellakaan auta European Atlanta -operaatiota, Kouchner sanoi.

Ulkoministeri viittasi Euroopan unionin yhteisoperaatioon, jonka tarkoituksena on turvata kauppa-alusten kulku Afrikan sarven vesillä.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.