Mainos

Solana: Ukrainassa neuvoteltava

EU:n ulkopoliittinen johtaja Javier Solana vaatii Ukrainan kriisiin poliittista ratkaisua.

Solanan mielestä Ukrainan hallituksen ja opposition tulee ratkaista vaalikiista neuvottelemalla. Ukrainan tilanteen odotetaan nousevan pääasiaksi tänään EU:n ja Venäjän huippukokouksessa Haagissa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on avoimesti tukenut vaalien virallista voittajaa Viktor Janukovitshia, mutta EU on alusta asti epäillyt vaalien rehtiyttä.

EU: Vaalit tutkittava

Euroopan unioni vaatii, että Ukrainan viranomaisten pitää tutkia ja oikaista kiisteltyjen vaalien tulos. EU:n mukaan viikonloppuna pidettyjä presidentinvaaleja ei voi pitää demokraattisina.

EU:n puheenjohtaja Hollanti totesi myöhään eilen, että Ukrainan on tutkittava kaikki vaaleista tehdyt valitukset ja korjattava kansainvälisten vaalitarkkailijoiden havaitsemat epäselvyydet. EU pahoittelee myös sitä, että keskusvaalilautakunta julisti vaalien tuloksen lopulliseksi, vaikka tulos ei heijasta ukrainalaisten tahtoa.

EU aikoo lähettää erikoislähettilään Ukrainaan keskustelemaan vaaleista maan poliittisen johdon kanssa.

UM kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista

Suomen ulkoministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Ukrainaan maassa vallitsevan epävakaan tilanteen vuoksi.

Myös Yhdysvaltain ulkoministeriö on varoittanut amerikkalaismatkustajia "mahdollisesta kansalaislevottomuudesta ja epäjärjestyksestä" Ukrainassa, kertoo uutistoimisto DPA.

(MTV3-STT-AFP)

(Seitsemän uutiset 25.11.2004)

Tuhannet ihmiset ovat jatkaneet mielenosoituksia läpi yön Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa. Toistaiseksi rauhallisesti sujuneiden mielenosoitusten odotetaan jatkuvan tänäänkin.

(Huomenta Suomen uutiset 25.11.2004)

Dosentti Jyrki Iivonen pitää Ukrainen poliittista tilannetta hyvin vakavana.

(Huomenta Suomi 25.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.