Mainos

Solana: Turkin myöntyminen menestys

EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana pitää Turkin myöntymistä EU:n jäsenehdokkuudelle asettamiin ehtoihin suurena menestyksenä.

-Viimeöinen Turkin- matkamme oli erittäin onnistunut, Solana sanoi aamupäivällä lehdistötilaisuudessa Helsigin Messukeskuksessa.

Solanan johtama valtuuskunta saapui Ankarasta takaisin Helsinkiin aamullä vähän sen jälkeen, kun jäsenmaiden johtajat olivat saapuneet aamupäivän istuntoon. Pikaisella Turkin-vierailulla olivat mukana laajentumisesta vastaava komissaari Günter Verheugen ja ulkoministeriön alivaltiosihteeri Jaakko Blomberg.

-Annan suuren arvon sille työlle, jota presidentti Martti Ahtisaari ja pääministeri Paavo Lipponen tekivät Turkin-kysymyksen ratkaisemisessa, Solana sanoi. -Suomen panos asiassa oli keskeinen.

Turkin pääministeri vahvisti viime yönä, että Turkki hyväksyy EU:n sille asettamat jäsenyysehdot, vaikka osa niistä on Turkin mukaan "vaikeasti sulatettavia".

Pääministeri Bülent Ecevit on saapunut Helsinkiin ja osallistuu muiden hakijamaiden kanssa iltapäivän huippukokousistuntoihin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.