Solana: Turkin myöntyminen menestys

EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana pitää Turkin myöntymistä EU:n jäsenehdokkuudelle asettamiin ehtoihin suurena menestyksenä.

-Viimeöinen Turkin- matkamme oli erittäin onnistunut, Solana sanoi aamupäivällä lehdistötilaisuudessa Helsigin Messukeskuksessa.

Solanan johtama valtuuskunta saapui Ankarasta takaisin Helsinkiin aamullä vähän sen jälkeen, kun jäsenmaiden johtajat olivat saapuneet aamupäivän istuntoon. Pikaisella Turkin-vierailulla olivat mukana laajentumisesta vastaava komissaari Günter Verheugen ja ulkoministeriön alivaltiosihteeri Jaakko Blomberg.

-Annan suuren arvon sille työlle, jota presidentti Martti Ahtisaari ja pääministeri Paavo Lipponen tekivät Turkin-kysymyksen ratkaisemisessa, Solana sanoi. -Suomen panos asiassa oli keskeinen.

Turkin pääministeri vahvisti viime yönä, että Turkki hyväksyy EU:n sille asettamat jäsenyysehdot, vaikka osa niistä on Turkin mukaan "vaikeasti sulatettavia".

Pääministeri Bülent Ecevit on saapunut Helsinkiin ja osallistuu muiden hakijamaiden kanssa iltapäivän huippukokousistuntoihin.
(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat