Mainos

Solana Suomen yhdysmieheksi Filippiineillä

Suomi on sopinut pitävänsä panttivankikriisissä yhteyttä Filippiineille EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan kautta. Solana on luvannut toimia Suomen yhdysmiehenä panttivankikriisissä. Pääministeri Paavo Lipposen mukaan Solana on varmistanut suorat yhteydet asiasta vastaaviin viranomaisiin.

Javier Solana ryhtyy suomen yhdysmieheksi Filippiineillä

Lipponen keskusteli espanjalaisen Solanan kanssa illallisella myöhään eilen Brysselissä. Tilaisuus järjestettiin Suomen aloitteesta. Lipponen välitti Solanalle presidentti Tarja Halosen toivomuksen jatkuvasta yhteydenpidosta, jotta panttivankikriisiä voidaan seurata ja siihen voidaan tarpeen tullen myös vaikuttaa. Lipposen mukaan eilen varmistui se, että Suomen hallituksella on ympärivuorokautinen mahdollisuus tavoittaa Solana.

Eilen Solana toisti Lipposelle arvionsa siitä, että kriisin ratkaisu voi kestää pitkään. Solana palasi keskiviikkona Manilasta tavattuaan mm. presidentti Joseph Estradan. Solanan matkasta päättivät EU-maiden ulkoministerit viime viikonloppuna Azoreilla. Solanan tehtävä matkalla ei ollut neuvotella, vaan esitellä unionin kannanotto asiasta.

Filippiineillä Jolon saarella äärimuslimit pitävät panttivankeina 21 turistia, joiden joukossa on kaksi suomalaista miestä, saksalainen kolmihenkinen perhe ja kaksi Ranskan kansalaista.

(MTV-STT)


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.