Mainos

Solana: Milosevic ei kuulu tulevaisuuden Eurooppaan

Naton pääsihteerin Javier Solanan mukaan Jugoslavian presidentillä Slobodan Milosevicilla ei ole paikkaa tulevaisuuden Euroopassa. Jugoslavian muuttuminen demokraattiseksi ja suvaitsevaksi maaksi ei ole mahdollista niin kauan kun Milosevic on vallassa, Solana sanoi Naton järjestämässä kokouksessa Budapestissa tänään.

-Hänessä ruumiillistuu kaikki se, mikä on tehnyt Balkanin alueesta niin epävakaan niin pitkään, Solana sanoi. Naton Euroopan-joukkoja komentavan kenraali Wesley Clarkin mukaan presidentti Milosevic on edelleen uhka Balkanin alueen vakaudelle. Kosovon jälkeen Milosevic voi vielä aiheuttaa kriisejä monessa muussa paikassa, Clark sanoi Budapestissä.

-Hänet on lyöty, mutta hän ei ole poissa pelistä, Clark arvioi Milosevicin myöntymistä vetäytymiseen Kosovosta. Clarkin mukaan Milosevicilla riittää muita kohteita: Jugoslavian nykyjohtoa vastustava Montenegron osatasavalta ja Vojvodinan unkarilaisalue Serbiassa.

-Ja onhan Bosnian serbitasavaltakin olemassa, Clark totesi tarkentamatta Milosevicin aiheuttamaa uhkaa Bosniassa. Clarkin mukaan Natolla ei ole vielä tarpeeksi joukkoja Kosovossa, mutta hän vakuutti, ettei kostoiskuja tulla sallimaan sen paremmin serbien kuin albaanienkaan taholta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.